articles

berita kripto malaya | technical fundamental analysis | altcoin matters

Get Total Live Updates About news, analysis, altcoin and crypto atmosphere

Berita Kripto Malaya is a news platform indicating impact on price and market for traders and cryptocurrency enthusiasts presented in Bahasa Melayu.
Trading Philosophy is a series of technical analysis regarding macro and micro cryptocurrency trends for users can mark important, bullish or bearish price signal.
Altcoin Matters is a channel for altcoin discussions, topics covered ranging from new altcoin pick, top altcoin of the week and technologies behind it.

Latest Crypto Fear & Greed Index

Harga btc tetap kukuh selepas CPI Amerika syarikat

Bitcoin kini sedang konsolidasi berdekatan dengan paras $30,000, dengan potensi untuk meningkat lagi jika ia melepasi zon Resistance $30,250. Harga baru-baru ini turun ke tahap Support $29,650, tetapi masih Trading di atas 100 hourly Simple moving average.

Read More »

Apakah yang boleh dijangka bagi Harga BTC

Data terkini dari Glassnode menunjukkan bahawa pasaran Bitcoin mungkin akan meneruskan trend ke atasnya pada suku ini, tetapi terdapat juga ruang untuk pushback. Menurut Indeks Fear and Greed Bitcoin, Bitcoin sudah berada dalam wilayah Greed, dengan skala dari 0 hingga 100 yang mengukur sentimen pasaran dari Fear yang ekstrem hingga Greed.

Read More »

Scaramucci: ‘Kita melalui Bear Market’ Bitcoin meningkat 70% YTD

Permulaan yang kuat bagi Bitcoin pada tahun 2023 masih berterusan walaupun terdapat pelbagai cabaran, dan kini ia sedang melebihi indeks S&P 500 dengan hampir 60 mata peratus.

Selepas permulaan yang memberangsangkan Bitcoin pada tahun 2023, pengasas SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci percaya bahawa “kita sudah melalui pasaran beruang” dan mengesahkan keyakinan beliau dalam pelaburan kripto syarikatnya.

Read More »

Penganalisis Yang meramal bitcoin boom mempunyai update penting

Seorang peganalisis kripto yang menentang para pembantah berkenaan harga Bitcoin baru-baru ini, DonAlt memberikan update kepada para trader tentang Bitcoin kepunyaannya. DonAlt, yang membeli Bitcoin pada titik terendah tahun 2023, menjual sebagian besar Bitcoin beliau sekitar $28,700. Beliau menyatakan bahwa kelihatan tanda-tanda bahaya potensial dalam pergerakan harga kripto, yang menyebabkan beliau untuk menjual.

Read More »
Disclaimer

Setiap penulisan dalam codam.my adalah semata – mata untuk tujuan pembelajaran dan analisa, ini bukanlah nasihat pelaburan dan dinasihatkan supaya pembaca terlebih dahulu membuat kajian anda juga sendiri.