articles

berita kripto malaya | technical fundamental analysis | altcoin matters

Get Total Live Updates About news, analysis, altcoin and crypto atmosphere

Berita Kripto Malaya is a news platform indicating impact on price and market for traders and cryptocurrency enthusiasts presented in Bahasa Melayu.
Trading Philosophy is a series of technical analysis regarding macro and micro cryptocurrency trends for users can mark important, bullish or bearish price signal.
Altcoin Matters is a channel for altcoin discussions, topics covered ranging from new altcoin pick, top altcoin of the week and technologies behind it.

Latest Crypto Fear & Greed Index

Blackrock Menjadi Pemegang Saham Utama Bitcoin Mining

BlackRock (NYSE: BLK) — salah satu syarikat pelaburan terbesar di dunia — meletakkan dirinya dalam industri perlombongan Bitcoin (BTC). Gergasi pelaburan itu sudah menjadi pemegang saham kedua terbesar dalam empat daripada lima pelombong Bitcoin terbesar mengikut permodalan pasaran.

Read More »

Indeks dolar jatuh, yen mencecah paras terendah dalam 10 bulan

Dolar U.S. pada mulanya meningkat tetapi kemudian jatuh pada hari Selasa disebabkan penurunan dalam pembukaan pekerjaan U.S. untuk bulan Julai, menandakan penurunan permintaan buruh. Penurunan dalam pembukaan pekerjaan ini, turun sebanyak 338,000 kepada 8.827 juta, dilihat mencerminkan kesan kadar dasar yang lebih tinggi. Akibatnya, indeks dolar, mengukur kekuatannya berbanding mata wang lain, menurun sebanyak 0.11% kepada 103.82.

Read More »

Projek Clockwork Solana ditutup!!

Clockwork, sebuah projek alat automasi oleh Solana, telah memutuskan untuk ditutup kerana pulangan komersil yang terhad. Nick Garfield, pengasas bersama Clockwork, mengumumkan di Twitter bahawa projek itu akan menutup nodnya pada Devnet dan mainnet pada 31 Oktober.

Read More »

Ramalan Harga Worldcoin(WLD) 2023-2030

Worldcoin, diketuai oleh Sam Altman dari OpenAI, dilancarkan selepas pembangunan meluas, menawarkan pengesahan identiti melalui imbasan iris untuk menangani cabaran yang ditimbulkan oleh kemajuan AI. Lonjakan harga awal menimbulkan kebimbangan, tetapi jaminan oleh Vitalik Buterin meredakan keraguan. Satu lagi token yang tidak berkaitan bernama WorldCoin mendapat nilai kerana kekeliruan dengan projek Altman. Token yang kurang dikenali ini mendapat manfaat daripada perhatian terhadap inisiatif Altman. Walaupun Worldcoin (WLD) kepunyaan Altman menyasarkan untuk pengenalan yang tepat, ada yang mempersoalkan premisnya kerana sifat anonymity blockchain. Kesan potensi landscape crypto yang pelbagai bergantung pada perspektif penyokong, pengkritik dan pemerhati yang mempertimbangkan peluang pelaburan.

Read More »

Hegemonisme tiada dalam DNA China

Presiden China, Xi Jinping telah menggesa perluasan kumpulan BRICS bagi ekonomi sedang pesat membangun untuk membina tatanan antarabangsa yang lebih adil dan saksama, dengan menegaskan

Read More »
Disclaimer

Setiap penulisan dalam codam.my adalah semata – mata untuk tujuan pembelajaran dan analisa, ini bukanlah nasihat pelaburan dan dinasihatkan supaya pembaca terlebih dahulu membuat kajian anda juga sendiri.