Trader yang Mendapatkan Bitcoin Bottom 2018 Memberi Amaran Persediaan BTC

Seorang trader yang membina pengikutnya selepas mencapai bear market bottom 2018 untuk Bitcoin (BTC) mengatakan bahawa crypto king correction mungkin belum berakhir.

Penganalisis nama samaran Bluntz memberitahu 224,600 pengikutnya di platform media sosial X bahawa Bitcoin kini trading dalam corak menurun, menunjukkan bahawa BTC sedang bersedia untuk langkah baharu ke arah bawah.

“BTC [masih] menguncup sejak kemalangan minggu lalu. Tiada hala tuju yang jelas tetapi berat sebelah saya buat masa ini lebih menyebelahi [dan] kemudian rendah baharu.”

Sumber: Bluntz/X

Awal bulan ini, Bluntz mengeluarkan amaran bahawa Bitcoin boleh mengulangi correction mendalam yang disaksikan pada akhir 2019 dan awal 2020 apabila BTC runtuh daripada sekitar $14,000 hingga $3,000. Menurut penganalisis kripto itu, BTC menunjukkan tanda-tanda kelemahan pada carta mingguan rising wedge pattern yang meningkat dan perbezaan menurun pada indeks kekuatan relatif (RSI), menunjukkan bahawa momentum semakin pudar.

“Semakin lama kita berada di sini di BTC tanpa melantun semakin banyak saya rasa kita mungkin akan mengalami penarikan semula makro yang menghancurkan jiwa seperti 2019.

Jelas sekali momentum semakin berkurangan di sini dan semakin sukar untuk kekal yakin.”

Sumber: Bluntz/X

Berdasarkan carta trader, dia nampaknya meramalkan bahawa BTC boleh jatuh serendah $22,000.

Pada masa penulisan, Bitcoin didagangkan pada $26,143.

Melihat kepada jumlah market cap semua aset kripto, Bluntz mengatakan bahawa carta itu kelihatan bersedia untuk lantunan pantas sebelum pembetulan lain dalam perjalanan ke paras $970 bilion.

“Menunggu paras rendah baharu pada TOTAL sebelum memikirkan sebarang longs.

Paras rendah baharu akan membuka jalan kepada banyak perbezaan kenaikkan harga pada berbilang kripto juga.

Saya tidak dapat melihat sebarang persediaan yang berbaloi untuk diambil sekarang.”

Sumber: Bluntz/X

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *