Bitcoin Memegang Sekurang-kurangnya Satu Keseluruhan $BTC Melepasi Satu Juta Markah

Penerimaan Bitcoin ($BTC) terus meningkat sejak beberapa bulan lalu dengan peningkatan jumlah alamat unik yang memegang sekurang-kurangnya satu BTC mencapai paras tertinggi baharu melebihi satu juta markah.

Menurut data blockchain yang dikongsi oleh firma analisis Glassnode, rekod baharu itu telah ditetapkan pada 12 Mei dan menunjukkan minat yang semakin meningkat dalam mata wang kripto utama kerana pengumpulan berterusan. Pada masa penulisan, bilangan alamat yang memegang satu keseluruhan BTC, selalunya dirujuk sebagai alamat “wholecoiner”, telah meningkat kepada 1,000,527. Pada 2 Februari, angka itu melepasi paras 800,000.

Pencapaian baru-baru ini sebahagian besarnya boleh dikreditkan kepada pasaran beruang yang sedang berjalan, di mana nilai Bitcoin telah menyaksikan kemerosotan teruk lebih 65% dalam tempoh tahun lalu. Perlu diingat bahawa pada bulan Jun dan November, apabila ruang itu berhadapan dengan kejatuhan pemain penting, bilangan alamat wholecoiner melonjak apabila orang lain mengumpul token.

Perlu dijelaskan bahawa mencapai satu juta tanda dalam alamat dompet yang memegang sekurang-kurangnya satu Bitcoin tidak semestinya menunjukkan bahawa terdapat sejuta individu atau institusi berbeza yang memiliki jumlah sedemikian.

Memandangkan ramai pelabur dan institusi mata wang kripto mengekalkan berbilang alamat Bitcoin, kiraan sebenar pemegang individu mungkin kurang daripada satu juta. Memandangkan bilangan alamat wholecoiner mencecah rekod tertinggi, kiraan alamat Bitcoin bukan sifar juga telah menyaksikan pertumbuhan yang ketara, meningkat lebih daripada 15% dalam tempoh 15 bulan yang lalu.

Seperti yang dilaporkan CryptoGlobe, pengurus dana lindung nilai bilionair Paul Tudor Jones II baru-baru ini mendedahkan dia “berpegang pada” mata wang kripto utama Bitcoin dan akan mengekalkannya sebagai “pelbagaian kecil” dalam portfolionya.

Bagi jutawan itu, Bitocin dan emas telah “berjaya dengan baik baru-baru ini kerana fakta bahawa kami mempunyai premium risiko yang hebat ini.” Beliau menambah, bagaimanapun, bahawa di Amerika Syarikat Bitcoin mempunyai “keseluruhan alat pengawalseliaan terhadapnya.”

Terdahulu, Jurrien Timmer, Pengarah Makro Global di Fidelity Investments, telah menyatakan pandangannya di Twitter mengenai kenaikan Bitcoin dan emas yang tidak dijangka sebagai prestasi terbaik pada 2023. Dia berteori bahawa ini mungkin disebabkan oleh sentimen pasaran atau sebab asas yang lebih besar. , membayangkan potensi pengulangan penindasan kewangan yang dilihat 80 tahun lalu.

Penulis Artikal: Danny.F

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *