Bitcoin merosot, Ether sedikit berubah, berikutan kemerosotan ekuiti A.S

Bitcoin merosot dan Ether berdagang sedikit berubah pada pagi Rabu di Asia, dengan kebanyakan 10 mata wang kripto bukan stabil yang lain bercampur.

XRP mendahului pemenang dan Litecoin mencatatkan kerugian terbesar. Mata wang kripto nampaknya mengenepikan kenyataan Pengerusi Rizab Persekutuan Jerome Powell pada hari Selasa di Kongres, yang meningkatkan kebimbangan mengenai kenaikan kadar faedah yang lebih curam daripada yang dijangkakan dan menyebabkan ekuiti A.S. ke dalam kemerosotan.

Coinbase-OFAC BUG Menjejaskan Kurang Daripada 100 Orang, dan Telah Dibetulkan

Sesetengah pengguna di Reddit melaporkan pemindahan bitcoin ke Coinbase dari Binance telah disekat kerana kebimbangan sekatan yang berpotensi.

Coinbase mengalami masalah teknikal yang menghalang beberapa pemindahan bitcoin daripada Binance daripada diproses. Pengguna yang cuba memindahkan bitcoin daripada Binance ke Coinbase menerima notis OFAC yang menunjukkan bahawa pemindahan mereka telah disekat kerana ia datang dari alamat yang dibenarkan OFAC. Isu itu memberi kesan kepada kurang daripada 100 orang dan sejak itu telah diselesaikan. Coinbase menghantar e-mel kepada pengguna yang terjejas yang mengesahkan bahawa deposit mereka akan dikreditkan ke akaun mereka tidak lama lagi.

Pejabat Kawalan Aset Asing (OFAC) mempunyai senarai dompet dan protokol kripto yang dibenarkan, dan entiti yang berpangkalan di A.S. tidak dibenarkan berinteraksi dengan mereka. Pada Ogos 2022, Tornado Cash, pengadun kripto yang telah digunakan untuk mengaburkan destinasi kripto yang digodam, telah ditambahkan pada senarai. Ralat teknikal mungkin telah menyebabkan beberapa pemindahan daripada Binance ke Coinbase disekat kerana sekatan ini. Coinbase menyokong tuntutan mahkamah untuk membalikkan keputusan mengenai Tornado Cash.

Penulis artikal: Danny.F

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *