Harga Bitcoin memasuki ‘fasa peralihan’ mengikut analisis rantaian BTC

BTC telah bergelut untuk mengatasi paras $25,000, tetapi analisis on-chain menunjukkan bahawa tolakan pada paras harga utama adalah sebahagian daripada peralihan keluar daripada pasaran Bear.

Keyakinan harapan pedagang Bitcoin nampaknya hilang pada minggu pertama bulan Mac kerana metrik dalam rantaian utama memberikan rintangan.

Kini Bitcoin mengancam ujian semula tahap $22,000, dan gelombang penjual pendek akan mendapat keuntungan jika itu berlaku. Jika harga mogok penjual pendek mencecah, sesetengah penganalisis percaya Bitcoin boleh jatuh serendah $19,000.

Pilihan Bitcoin mengikut harga mogok. Sumber: Coinglass

Segelintir penganalisis masih mengunjurkan BTC mencecah $25,000 dalam jangka pendek, data dalam rantaian yang menyerlahkan beberapa sebab untuk rintangan harga pada tahap yang lebih tinggi.

SEC menuduh firma Utah ‘penipuan’ skim perlombongan crypto $18M

SEC berkata operasi Green United adalah satu penipuan dan masyarakat segera memadamkan kebimbangan SEC mengklasifikasikan perlombongan kripto sebagai keselamatan dalam saman itu.

Green United LLC, sebuah syarikat yang berpangkalan di Utah, dan pengasasnya, Wright Thurston, dan penganjur Kristoffer Krohn dituduh melakukan skim penipuan oleh SEC AS. SEC mendakwa bahawa antara April 2018 dan Disember 2022, syarikat dan wakilnya menjual pelaburan dalam $3,000 “Kotak Hijau” dan “Nod Hijau” yang dikatakan melombong token HIJAU pada “Rangkaian Blok Hijau.” SEC mendakwa bahawa perkakasan yang dijual tidak melombong HIJAU, kerana ia adalah token ERC-20 berasaskan Ethereum yang tidak boleh dilombong, dan Green Blockchain tidak wujud. Pelabur didakwa dijanjikan pulangan sehingga 50% sebulan, berdasarkan nilai token HIJAU, yang didakwa syarikat akan meningkat apabila ia membangunkan “grid kuasa terdesentralisasi global awam.”

Ia menambah token HIJAU dicipta “beberapa bulan” selepas jualan perkakasan pertama kepada pelabur dan diedarkan secara berkala untuk “mencipta penampilan operasi perlombongan yang berjaya.”

Sebaliknya, skim sebenar, menurut SEC, telah menggunakan dana untuk membeli pelantar perlombongan S9 Antminers – yang telah diluluskan sebagai “kotak” dan “nod” Hijau kepada pelabur. Firma itu melombong Bitcoin, bukan token HIJAU, yang “tidak diterima” oleh pelabur.

Penulis artikal: Danny.F

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *