EOS, STX, IMX dan MKR menunjukkan tanda kenaikan harga

Harga BTC sedang cuba untuk melakukan pemulihan, manakala EOS, STX, IMX dan MKR mula memancarkan isyarat kenaikkan harga.

Pasaran ekuiti Amerika Syarikat membuat pemulihan yang kukuh minggu ini tetapi Bitcoin gagal mengikutinya. Ini bermakna pelabur mata wang kripto menjauhkan diri dan mungkin bimbang dengan masalah yang berterusan di bank Silvergate. Kebimbangan ini boleh jadi di sebalik jumlah permodalan pasaran crypto yang menurun kepada hampir $1 trilion.

Platform analitik tingkah laku Santiment berkata dalam laporan pada 5 Mac bahawa terdapat “lonjakan besar sentimen menurun,” menurut carta Trend Sosial perbandingan perkataan kenaikan harga berbanding penurunan harga. Bagaimanapun, firma itu menambah bahawa “jenis sentimen yang sangat lemah boleh membawa kepada lantunan yang bagus untuk menutup mulut pengkritik.”

Paparan harian data pasaran kripto. Sumber: Coin360

Satu lagi positif jangka pendek untuk pasaran crypto ialah kelemahan dalam Indeks Dolar A.S. (DXY), yang jatuh sebanyak 0.70 dalam tempoh 7 hari yang lalu. Ini menunjukkan bahawa pasaran crypto mungkin mencuba pemulihan dalam beberapa hari akan datang. Selagi Bitcoin kekal melebihi $20,000, altcoin terpilih mungkin mengatasi prestasi pasaran yang lebih luas.

Harga Bitcoin berlegar sekitar AS$22,500, manakala Ether dan 10 mata wang kripto teratas yang lain mengalami penurunan nilainya.

Mata wang kripto memulakan minggu bekerja di Asia dengan warna merah, dengan Bitcoin, Ether dan selebihnya daripada 10 token bukan stablecoin teratas didagangkan lebih rendah pada pagi Isnin. Kebimbangan masih jelas mengenai nasib bank kripto Silvergate, yang memberi amaran tentang masalah kewangan minggu lalu. Beberapa platform crypto terkemuka telah memutuskan hubungan dengan bank.

Kebimbangan ini mengatasi hari kenaikkan bagi ekuiti AS pada hari Jumaat kerana komen daripada pegawai Rizab Persekutuan seolah-olah meredakan kebimbangan mengenai kenaikan kadar faedah yang lebih tajam di hadapan. Pengerusi Fed Jerome Powell hadir di hadapan Kongres minggu ini untuk memberi lebih banyak petunjuk mengenai pandangan dasar semasa di bank pusat.

Penulis artikal : Danny.F

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *