ramalan Harga bitcoin. Ke Mana BTC Menuju Sekarang?

Ketidakstabilan harga Bitcoin baru-baru ini disebabkan oleh isu-isu undang-undang yang berkaitan dengan Tether, menyebabkan kebimbangan, ketidakpastian, dan keraguan dalam pasaran cryptocurrency. Cryptocurrency lain seperti Litecoin dan Dogecoin juga mengalami sedikit penurunan harga.

Penurunan pasaran dikaitkan dengan kebimbangan mengenai aksesibiliti perkhidmatan perbankan bagi syarikat crypto di Amerika Syarikat dan pelepasan data pengilangan AS.

Pengumuman Silvergate Capital mengenai penangguhan penyerahan laporan tahunan disebabkan kerugian yang dialami daripada kejatuhan FTX pada November dan siasatan kawal selia telah memberi kesan negatif terhadap pasaran mata wang kripto. Ini telah menyebabkan jualan di pasaran dan peningkatan penyeliaan kawalan selia industri tersebut.

Pelepasan data ekonomi Amerika Syarikat yang kukuh juga menimbulkan spekulasi tentang kenaikan kadar faedah, turut menyumbang kepada pengecutan risiko di pasaran. Harga Bitcoin pada masa ini ialah $22,357 dengan penurunan 0.25% dalam 24 jam yang lalu, dan analisis teknikal menunjukkan tahap sokongan dan rintangan yang berpotensi.

Penulis Artikel: Awis Q

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *