WHALER SAKAN MEMBELI $20K BTC SEHINGGA BULLISH

Bitcoin Whaler kini telah mula mengumpul BTC sekali lagi. Ini berlaku pada masa pasaran kripto menyaksikan harga bergelut ditambah pula dengan momentum yang rendah. Kini, dengan pelabur-pelabur besar yang meningkatkan kadar pelaburan mereka, mungkin terdapat lebih banyak pergerakan di horizon untuk Bitcoin.

Bitcoin Whaler Masing-Masing Mengisi Dompet Mereka

Data daripada on-chain aggregator Santiment menunjukkan bahawa Bitcoin whaler besar yang memegang antara 1,000-10,000 BTC sedang mempercepatkan pengumpulannya. Sepanjang lima hari lepas, pelabur besar ini telah menambah lebih daripada 20,000 BTC pada baki mereka, menjadikannya trend pengumpulan yang ketara.

Akibatnya, Bitcoin whaler kini memegang sejumlah 4.57 juta BTC. Angka ini mewakili 23.7% daripada jumlah bekalan BTC yang beredar pada masa ini, menunjukkan bahawa pengumpulan ini mungkin telah mengambil kira arah aliran pemulihan yang direkodkan oleh Bitcoin sepanjang dua hari lepas.

Trend pengumpulan menjadi hangat berikutan aktiviti rendah yang direkodkan oleh Bitcoin whaler besar ini. Seperti yang dilaporkan oleh Bitcoinist, urus niaga whaler besar jatuh kepada hanya 19% daripada jumlah transaksi Bitcoin yang menunjukkan sedikit keletihan pada bahagian dompet besar ini.

Walau bagaimanapun, pengumpulan data baharu menunjukkan permainan jangka panjang pada bahagian whaler ini. Ia juga menunjukkan kesediaan untuk membeli pada tahap semasa yang boleh bermakna whaler BTC yang besar boleh percaya bahawa harga aset digital itu mungkin telah mencecah parasnya.

Adakah BTC Akan Meneruskan Kenaikan?

Bitcoin kini didagangkan dengan selesa di atas paras $17,000 selepas perhimpunan lewat hujung minggu mendorongnya melebihi paras teknikal yang penting. Pada harga semasa, aset digital itu menambat kira-kira purata pergerakan 50 hari sebanyak $17,212, yang meletakkannya dalam kedudukan yang tidak menentu.

BTC price trending above $17,300 | Source: BTCUSD on TradingView.com

Tahap sedemikian bermakna harga mata wang kripto boleh berayun dan lebih-lebih lagi, ia tidak akan mengambil masa yang lama untuk mencetuskan penurunan. Oleh itu, walaupun pengumpulan whaler besar ini mungkin menjadi sebahagian daripada pencetus aliran menaik, perlu ada lebih banyak permintaan untuk BTC untuk meneruskan ke atas dan berjaya menembusi purata pergerakan 50 harinya.

Jika ia jatuh di bawah paras ini, maka sokongan untuk BTC masih berada pada $16,600 dan ini boleh bermakna kehendak bebas untuk kehilangan kira-kira $500 daripada nilai bitcoin. Walau bagaimanapun, jika momentum meningkat, maka BTC akan menguji rintangan $17,500 sebelum akhir minggu.

Bitcoin kini didagangkan pada $17,213 pada masa penulisan ini. Ia meningkat 0.06% pada hari terakhir dan melihat keuntungan sebanyak 2.95% dalam 7 hari lalu.

Penulis Artikel : Fatin A.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *