KEPUTUSAN EKONOMI PUNCA PELABUR KINI BERALIH KEPADA XRP

Whaler XRP telah mengambil kesempatan daripada penurunan harga yang direkodkan dalam pasaran kripto untuk mengisi dompet mereka. Pelabur besar ini telah membeli token dengan pantas dan meningkatkan peratusan bekalan yang mereka pegang.

Pada bulan lepas, pegangan whaler besar ini telah menyaksikan peningkatan yang ketara, menyebabkan jumlah pegangan terkumpul mereka ke salah satu tahap yang tertinggi pernah berlaku.

Data daripada Santiment menunjukkan bahawa pegangan XRP mereka dengan 100,000 hingga 10 juta coin pada bakinya telah melonjak lebih daripada 6% dalam tempoh lima minggu yang lalu.

Whaler ini telah memegang kira-kira 11% daripada jumlah bekalan XRP pada pertengahan November berikutan insiden penyelewengan platform pertukaran kripto, FTX. Tetapi sejak itu, mereka telah meningkatkan pegangan mereka sebanyak berjuta-juta.

XRP pulih melebihi $0.38 | Sumber: XRPUSD di TradingView.com

Keputusan ekonomi yang besar bakal berakhir selepas peristiwa CPI dan FOMC yang berlaku pada minggu ini. Walaupun ada yang masih dikeluarkan, acara utama berakhir semalam dengan keputusan Fed rate dan ulasan lanjut daripada ketua pengawal selia, Jerome Powell.

Penjualan yang secara lazimnya mengikuti trend di pasaran kewangan, dan khususnya kripto, tidak terkecuali kali ini. Tiada aset kripto utama yang terlepas daripada impak ini, tetapi beberapa coin lain, seperti XRP, menunjukkan peningkatan harga yang menggalakkan.

Pada masa yang sama, harga semasa sudah meletakkan XRP di tempat keenam pada kedudukan CoinMarketCap bagi mata wang kripto terbesar mengikut permodalan.

Penulis Artikel: Fatin A.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *