PENGELUARAN BANYAK DARI CRYPTO.COM??

Crypto.com (CDC) kini berhadapan dengan pengeluaran besar-besaran selepas beberapa ‘influencer’s terkemuka kata orang ramai harus membuat pengeluaran.

Kejadian ini merupakan pengeluaran yang ‘tidak sengaja’ 320, 000 ETH dari CDC kepada Gate.io pada Oktober 21.

CDC mendakwa mereka tidak sengaja menghantranya ke alamat korporat yang sudah di whitelistkan, dan bukannya cold wallet, tetapi rumor mill telah bertelagah bahawa ini merupakan bukti reserve yang dikambus dengan Changpeng Zhao, CEO Binance, ujarnya pada Ahad lalu:

‘Jika sebuah exchange itu perlu menggerakkan jumlah besar kripto sebelum atau selepas mereka menunjukkan alamat wallet mereka, ini merupakan petanda masalah yang berlaku. Elakkan diri anda.”

Gate.io walaubagaimanapun berkata 320, 000 eth ini bukanlah sebahagian daripada audit. Audit ini adalah pada 19 Oktober, dua hari sebelum pertukaran tersebut, yang dibawa oleh Armanino, dimana mereka menggelarnya sebagai “sebuah syarikat audit US yang terkenal.”

CDC juga dilaporkan sekali dengan spekulasi bahawa mereka telah menghantar $1 billion FTX dalam jangka masa yang panjang yang kelihatannya merupakan hanyalah pendedahan sebanyak $10 juta sahaja.

“Kami tidak akan mengeluarkan kapital bagi pengeluaran dengan FTX atau mana-mana pihak ketiga,” ujar CEO CDC Kris Marszalek, tambahan:

Ujarnya lagi, sesetengahnya yang dipanggil sebagai Sam’s coins, seperti SRM dan RAY, mempunyai liquidity yang rendah kecuali FTX , jadinya mereka pun gunakan exchange tersebut.

CDC turut mengeluarkan Nansen board bagi menunjukkan reserve mereka:

“Kebetulannya ini merupakan ‘sebahagian dari reserve’ yang kami telah simpan,” Marszalek kata sementara “Persediaan audit Proof of Reserve dalam proses.”

Kini mereka sedang menghadapi sedikit kelewatan dalam pengeluaran ‘audit’.

Sebanyak 90, 000 transaksi ethereum telah dilakukan di blockchain ini pada hari Ahad di hot wallet CDC, sebanyak kebiasaan 6000 transaksi sehari.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *