AVATAR REDDIT LEBIH MAHSYUK, KALAH OPENSEA DIBUATNYA?

Inisiatif Reddit Avatars asalnya dicemuh warganet tetapi koleksi Gen-2 mereka, 40K collection telah laku laris dalam masa 24 jam sahaja dan setiap satunya harga naik pada pasaran jualan yang kedua.

Initiatif ini adalah berasakan komuniti. Platform ini hasil kerjasama dengan artis pengguna Reddit, yang menerima sebahagian dari jualan kedua seperti Reddit. Sebahagian ini mempunyai kos tetap antara $10 hingga $100 dan storefront platform tersebut menerima beberapa jenis mata wang fiat, tetapi bukan mata wang kripto. “Avatar collectible” telah live di Polygon, solusi Ethereum-aligned layer 2, transaksinya adalah bertambang rendah dan gas fees adalah tidak wujud. Secara konklusinya, mereka adalah NFT, tetapi jangan diberitahu pengguna Reddit ya.

Pada Oktober 21, platform ini telah mengeluarkan generasi kedua Reddit Avatars dan terjual sebanyak 40k unit kurang dari 24 jam sahaja. Contohnya, generasi one Reddit Avatars mengambil beberapa bulan lamanya untuk terjual dan sesetengah daripada itu dijual pada 50X haraga di OpenSea. Untuk mereka mengangkat produk tersebut Reddit Avatars telah menolak kompleksiti ke dalam latar belakang dan membuat seluruh proses menjadi senang.

Ini merupakan satu kejayaan besar, asbab kerana komuniti Reddit adalah anti-NFT dari hari pertama lagi. Tetapi kemelut ini berakhir setelah pengguna menerima Reddit Avatar percuma dalam Vault mereka. Dalam Reddit Land, Vault adalah wallet. Ini yang membawa kita ke headline hari ini, kerana dilaporkan terdapat lagi banyak vault Reddit Avatar dari akaun OpenSea.

DENGAN JUMLAH : AVATAR REDDIT

Status projek yang disediakan pengasas Web3 Robin adalah menarik:

– 3m wallets (lebih daripada OpenSea)
– 86K+ NFTs
– 40K terjual, yang lain airdrops percuma
– Mint-kan di Polygon
– Avatars tertinggi terjual untuk 6.9E (yang tertinggi 175E)
– Market cap $100m
– 24hr Volume $235k

Sudah tentu kebanyakan pengguna yang membuka wallet tersebut menerima air-dropped Reddit Avatars. Mengalahkan gergasi NFT iaitu OpenSea dalam jumlah wallet yang merupakan suatu kejayaan. Pada Oktober 18, beberapa hari sebelum drop kedua, CPO Reddit, Pali Bhat bercakap di TechCrunch Disrupt dan mendedahkan: 

Untuk membuka vault Reddit Avatars, pengguna hanya perlu mengeluarkan frasa seed 12-word dan kata kunci. Semudah yang disangkakan! Apabila digunakan sebagai gambar profil, Reddit Avatars akan menunjukkan saiz koleksi tersebut dan mint number anggota koleksi itu, membuktikan keasliannya. Kebanyakan pengguna Reddit tidak tahu pun mereka memiliki NFT atau mereka sertai Web3. Ada sesetengahnya berasa marah setelah mendapat tahu perkara ini. Tetapi secara umum, projek merupakan satu kejayaan.

MATICUSD price chart - TradingView

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *