MINING RESERVE BITCOIN MENJUNAM RENDAH – APA AKAN JADI?

  • Miner Bitcoin mengalami kerugian kerana reserve mereka menjunam ke 12 tahun terendah menyebabkan ia kekal dengan figura 2010.
  • Simpan kongsi bitcoin Miners dalam kitaran masih lagi bawah penanda 10%, sisi mundurnya jika dibandingkan dengan era kegemilangan Bitcoin yang sebelum ini.
  • Pakar menyalahkan bear market yang telah saksikan harga BTC jatuh lebih 55% tanpa penghujungnya.

Mining reserve bitcoin telah menjadi bayang-bayang kegemilangan mereka disebabkan situasi pasaran yang tidak memberangsangkan yang melanda industri mata wang virtual.

Mining reserve yang dipegang Bitcoin (BTC) telah menurun ke paras rendah baru yang tidak direkodkan dalam 10 tahun lalu. Menurut firma penganalisa blockchain IntoTheBlock, reserve Bitcoin telah menjunam kepada 1.91 juta.

Mining reserve BTC telah berada pada atas tanda 5 juta sejak Feb 2020, menurun bawah thershold nya awal tahun ini, dan tidak menjadi elok secara signifikan. Setelah bear market menjadi lebih teruk dalam pertengahan Jun, miner Bitcoin mengadu penjualan Bitcoin lebih dari apa yang mereka mine.

Tahun lepas, miner BTC mengalami takdir yang sama berikutan halangan oleh kerajaan China terhadap aktiviti mining, tetapi figura itu melompat semula selaras dengan migrasi mining dan pasaran yang stabil. Data yang dikumpulkan oleh IntoTheBlock menunjukkan pasaran mata wang kripto telah mengalami badai yang teruk seperti kebanyakan coin yang telah kerugian teruk pada tahun ini. BTC miners terpaksa menjual kebanyakan reserve mereka untuk melaraskan keuntungan yang semakin berkurangan saban masa.

IntoTheBlock menyiarkan data ini pada Rabu, menerangkan bahawa ia gunakan algoritma machine-learning untuk mengeluarkan alamat wallet miner.

Sepanjang kebanyakan coin utama semakin terus kehilangan nilainya, miner berskala kecil dan firma miner yang besar tidak ketinggalan juga. Firma seperti CleanSpark dan Argo, telah menjaminkan pinjaman sebanyak $35 juta dan $97 juta, respektifnya, telah merakamkan kerugian dalam beberapa bulan baru-baru ini disebalik keadaan pasaran yang tidak berapa baik.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *