BITCOIN RAINBOW CHART RAMALKAN BTC MUNGKIN SAMPAI 6K FIGURE?

Consolidation Bitcoin (BTC) yang berada sekitar paras $20,000 telah berterusan, dengan mata wang kripto utama itu sepertinya stabil di sekitar kawasan disebalik kesejukan crypto winter. Walaubagaimanapun, para pelabur sedang memantau trend harga aset tersebut untuk signal tindakan seterusnya.

Salah satu alat yang digunakan untuk menentukan gerakan harga Bitcoin ialah rainbow chart Bitcoincenter. Carta ini menekankan bagaimana harga Bitcoin yang lalu boleh memberikan sedikit imbasan tentang prestasi aset tersebut pada masa akan datang.

Dalam jangka masa panjang, jika corak sebelumnya ini dikekalkan, carta ini menjangkakan Bitcoin boleh mencapai nilai 6-figure $626,383 pada Oktober 9, 2024, apabila mata wang kripto utama itu mencecah ‘Maximum Bubble Territory’ yang diwakili dengan warna merah gelap.

KEMUNGKINAN CRYPTO WINTER BOTTOM

Pada masa yang sama, carta ini menandakan bahawa crypto winter yang terkini mungkin telah bottom. Dinyatakan, harga terkini Bitcoin lebih kurang $19,500 di ratekan sebagai zon ‘Basically a Fire Sale’ yang diwakili warna biru.

Kali terakhir Bitcoin mencapai parasnya pada Mac 2020, apabila aset itu didagangkan hampir $5,000. Bitcoin juga menaiki rally yang ditunaskan dalam paras tertinggi sepanjang masa hampir $69,000 pada penghujung 2021.


AWAS RAINBOW CHART

Band rainbow chart telah diubah dari masa ke semasa bagi disesuaikan dengan prestasi yang lepas. Pada masa yang sama, band warna hanya mengikut logarithmic regression dan bukan sebahagian kiraan saintifik. Dimaklumkan juga pencipta nota carta ini berpendapat kaedah ini adalah yang paling menarik untuk memantau prestasi Bitcoin yang berpotensi untuk masa akan datang.

Dalam masa yang sama, Bitcoin telah merakamkan sedikit kestabilan dalam tujuh hari yang lepas. Pada masa penerbitan, aset itu telah didagangkan pada $19,511 dengan kenaikan mingguan sebanyak 2%.

Kestabilan ini dirasai dalam market cap aset ini, yang berdiri dekat pada $374.14 billion, menurut data CoinMarketCap.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *