PENGANALISA MERAMALKAN BEARISH ETHER YANG BOLEH CRASH KAN ETHEREUM!

Sentimen bearish untuk Ether (ETH), token asli untuk blockchain Ethereum, terus bertambah. ETH kini didagangkan sekitar Julai $1,290, satu paras yang pakar meramalkan harga untuk jatuh di antara $750-$850 dalam beberapa bulan akan datang.

Menurut penganalisa pasaran ‘CryptoCapo,’ harga ETH telah mencapai paras sokongan nya yang seterusnya pada harga terkini. Berdasarkan ini, penganalisa tersebut menjangkakan pasaran untuk menunjukkan sedikit lonjakan yang akan menguji corak teknikal neckline Head & Shoulders (H&S) atas kerana konsentrasi permintaan atau minat memberli.

Selepas akan ada bearish yang berterusan yang sekali dengan sell-off yang akan dump harga ETH ke sasaran harga utama di antara $750-$850, yang di mana akan kekal di bawah paras rendah local.

Analisa ini tiba setelah harga ETH telah menerima tempias dari kedua-dua ‘sell-the-news’ dan kenaikan kadar tekanan jualan Fed. Tetapi ia bukanlah satu-satunya ramalan harga bearish untuk ETH.

Dalam laporan TIME, beberapa penganalisa juga merasakan pessimis buat pasaran ETH untuk beberapa sebab. Kapitalis venture Kavita Gupta meramalkan crash sehingga serendah $500 jika sempadan pasaran sell-off menjadi lebih dalam. Pada masa yang sama, penganalisa pasaran kripto Wendy O, juga menjangkakan ETH untuk menurun sekitar $750, satu drawdown sebanyak 85% dari $4800 sepanjang masanya.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *