XRP: SIGNAL PENTING PADA HARGA YANG MENGUKUHKAN

Harga XRP mungkin telah mengalahkan signal penjualan di 12-hour chart nya selepas ia mengeposkan rebound setelah penurunan serendah $0.47 pada September 24. Pada masa penerbitan, XRP telah naik sebanyak 2.43% pada 24 jam yang lalu dan naik 32.96% sejak minggu lalu pada $0.50 melawan backdrop aset kripto, di mana telah merekodkan kehilangan pada masa press.

Menurut penganalisa kripto Ali, TD Sequential mempersembahkan signal penjualan dalam bentuk sembilan candlestick hijau pada XRP 12-hour chart, mencadangkan selloff awal dalam harga XRP.

XRP adalah gainer tertinggi dalam minggu lalu setelah harganya menaik sebanyak 50% selepas kenaikan trader optimism dan whale movement. Setelah bulls mendapat momentum nya, XRP naik penghadang MA 200 ($0.48) secara harian pada Sept 23, mencapai intraday tertinggi $0.55.

Ini ditemukan dengan jualan setelah bears cuba untuk memerangkap bulls yang kuat, tetapi buyers mempunyai rancangan lain. Mereka mengambil peluang atas kekurang itu dan menolak harga XRP atas overhead barrier sekali lagi.

Sementara pengambilan keuntungan tidak boleh dikeluarkan dalam tempoh singkat setelah pergerakan pantas ini menolak RSI ke kawasan overbought, bulls mungkin cuba untuk mengalihkan ke paras $0.48 menjadi sokongan. Jika bulls berjaya dalam cubaan mereka, bull pennant mungkin terjadi. Pennants adalah sambungan corak carta yang dibentuk setelah pergerakan yang kuat. Selepas pergerakan yang menaik atau kebawah, buyers atau sellers selalunya boleh berselesa sebelum membuatkan harga bergerak jauh ke arah yang sama.

Kebanyakan pembeli dan penjual selalunya mengikuti gerakan kuat tersebut sementara harga masih konsolidasi, membuatkan harga tersebut keluar dari formasi pennant. RSI harian, yang kini berlegar sekitar 70 overbought, yang dimana menunjukkan sedikit pembetulan atau konsolidasi dalam masa singkat.

Harga kini kerap balik ke paras breakout selepas keluar dari rangkaiannya. Saat ini, harganya mungkin ujian semula paras $0.41. Erti kata lain, jika pembeli mahu terus berada di zon selamat dan harga XRP menaik atas $0.55, bulls mungkin mensasarkan $0.66 pula selepas ini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *