ELON MUSK, JOM LAH BELI BITCOIN LEBIH!

Pengasas bersama Microstrategy, Michael Saylor tidak pernah berputus asa mempromosikan Bitcoin. Baru-baru ini, beliau telah memujuk Elon Musk untuk membeli BTC apabila Musk menyatakan (dengan nada gurau) hasrat untuk membeli kelab bola sepak.

MICHAEL SAYLOR MAHUKAN MUSK BELI BTC DAN BUKANNYA KELAS BOLA SEPAK

Di Twitter, Elon Musk ura-ura mengatakan telah merancang untuk membeli kelab bola sepak England Manchester United. “Saya akan membeli Manchester United, terima kasih dan sama-sama ya.” ujar nya. Berita ini mengejutkan kebanyakan umum termasuklah pemain-pemain kelas bola sepak. Ini disebabkan beberapa peminat bola sepak tidak gembira dengan pemlik baharu kelas-kelab ini.

Kenyataan ini telah menarik minat Michael Saylor. “Kami lebih suka kalau anda beli banyak Bitcoin,” jawab Saylor kepada Musk.

TESLA DUMP 75% PEGANGAN BTC NYA

Erti kata lain, Musk bukanlah maksimalis Bitcoin. Walaupun pengusaha dari Amerika Syarikat itu tidak menyangkan buruk terhadap BTC, fokusnya sudah tentu lebih kepada Dogecoin.

Namun begitu, syarikat kereta elektrik Tesla milik Musk telah menunjukkan minat yang mendalam.

Pada Februari tahun lepas, Tesla mendedahkan yang ia sudah menambahkan $1.5B BTC ke balance sheet. Firma itu merancang juga untuk menerima Bitcoin sebagai kaedah pembayaran. Tesla terus dump 75% pegangan Bitcoinnya secara sistematik, seperti yang didedahkan dalam penyata pendapatannya.

Musk menyatakan penjualan ini adalah bagi menyeimbangkan situasi keluar masuk duitnya. Secara kontras, MicroStrategy Saylor membeli banyak BTC semasa Crypto Winter.

Dua bulan lepas, mendedahkan ia memasukkan 480 BTC dari Mei 3 hingga Jun 28. Firma tersebut kini memegang 129,699 BTCs bernilai $3B. Ini membuatkan MicroStrategy pemegang berinsititusi signifikan aset tersebut.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *