NODE DOGECOIN DAH ADA YANG BARU?

Seperti yang dikongsikan oleh Inevitable360, node Dogecoin baru sahaja berpindah ke penambah baikan Core yang baru dikeluarkan. Walaubagaimanapun, masih ada bahagian yang boleh di baiki.

Menurut website whatisdogecoin, masih ada lagi 1803 node yang berjalan di versi lama 1.14.5 sementara 251 node yang masih lagi berjalan di keluaran versi yang terbaru v.14.5.. Terdapat 5674 node di rangkaian tersebut.

Kesimpulannya, node Dogecoin adalah program yang mengesahkan transaksi dan block. Full node Dogecoin yang mengesahkan transaksi di blockchain, adalah node Dogecoin yang paling banyak digunakan.

Rangkaian ini mestilah disokong keseluruhannya dpantau oleh beberapa komputer yan jalankan full node kerana Dogecoin ganggap dirinya sebagai decentralized sepenuhnya, bermakna tiada autoriti berpusat ang memiliki atau menjalankannya.

Seperti yang dilaporkan oleh U.Today, pemaju Dogecoin mengeluarkan penambah baikan Core 1.14.6 Khamis lepas. Versi kecilnya mengeluarkan prestasi pnambah baikan rangkaian yang dan upgrade sekuriti. Tambahan pula, keluaran kali ini mencadangkan had Dust untuk setiap pengguna di rangkaian Dogecoin dari 1 DOGE ke 0.01 DOGE.

Operator node juga punyai kawalan yang bersepadu ke atas kapasiti rangkaian node kerana penambah baikan yang berkaitan dengan wallet yang membolehkan mereka mengubah maksima jumlah jalinan yang dibenarkan node mereka tanpa perlu mula semula.

Menurut developer docs, satu kaedah procedure remote call (RPC), rescan, telah dimasukkan bagi membenarkan operator node rescan chain transaksi wallet bermula dari tahap yang spesifik. Seperti yang dimaklumkan dalam keluaran Github, “Ini boleh membantu melancarkan proses rescan keys yang dimana akan dibentukkan selepas waktu tertentu ataupun pada tahap block.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *