BITCOIN MERANCANG SATU PELAN MISTERI?

Dengan volatiliti pasaran yang berterusan, penganalisa lead insights Will Clemente mendapati Bitcoin akan reverse jauh ke hadapan dalam minggu akan datang walaupun telah membuat tindakan bagi menstabilkannya atas $20,000.

Melalui tweet yang di postkan pada Jun 22, Clemente berkata Bitcoin sepertinya merancang ‘mean reversion’ berdasarkan pergerakan nilai aset terbaru ketika itu yang telah melebihi 60% dari ketinggian sepanjang masanya.

Menurut penganalisa tersebut, Bitcoin hanya berjaya mengekalkan kenaikan atas $20,000, disebabkan ia diletakkan dalam tekanan penjualan secara paksa yang tidak akan bertahan atas paras itu.

KEMANAKAH BITCOIN AKAN PERGI SELEPAS INI?

Selepas menurun bawah $20,000, beberapa penganalisa pasaran telah bertukar pendapat tentang langkah apa yang harus diambil, dengan satu bahagian mengekalkan bahawa paras itu adalah yang di bawah sebelum di rebound.

Contohnya, pakar perdagangan kripto Michaƫl van de Poppe percaya bahawa ada kemungkinan Bitcoin akan melalui pertukaran trend rangka masa selepas mencecah paras terbawah.

Penganalisa kripto utama Rekt Capital percaya Bitcoin masih belum lagi capai tahap terbawahnya lagi, terutamanya setelah meneliti semula volum sebelum ini.

Menerusi tweet pada Jun 22, Rekt mendapati bahawa walaupun mata wang kripto berdagang bawah purata pergerakan 200-minggu, bear bottom sebelum ini telah dikategorikan dengan volum penjualan tinggi disekalikan dengan volum purata pembelian above-average. Walaupun begitu, para penganalisa memberitahu ini bukan lah kes nya dalam situasi ini.

Di sebalik ketidakpastian tindakan nilai seterusnya Bitcoin, aset itu sudah pastinya bertindak pada gerakan seterusnya oleh Federal Reserve dalam mengawal inflasi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *