BITCOIN “CORRECTION” MENUJU $10K MASIH DITERUSKAN WALAUPUN MENGALAMI SEDIKIT KENAIKAN

Gareth Soloway, ketua strategi pasaran di InTheMoneyStocks.com, telah mengekalkan bahawa Bitcoin berada dalam barisan untuk pembetulan selanjutnya di bawah $20,000 walaupun menunjukkan tanda-tanda pulih melebihi paras. 

Soloway mengesahkan bahawa sasaran harga penurunan seterusnya yang berkemungkinan untuk Bitcoin ialah $12,000, tetapi terdapat kemungkinan untuk diperbetulkan lagi kepada $10,000 berdasarkan arah aliran sejarah (major support 2018). 

Persekitaran semasa ekonomi dengan inflasi yang tinggi dan kenaikan kadar faedah menjadikan unjuran penurunan mata wang kripto.

“Adalah penting untuk menyedari bahawa kemungkinan besar kita berada di bawah $10,000 <…>Anda lebih suka untuk tidak melihat paras terendah dari 2018 dan 2019 dikeluarkan, iaitu sekitar $3,500. Selain itu, persekitaran baru yang belum pernah berlaku untuk crypto ini, kerana Fed dan apa yang mereka lakukan, dan mereka mengeluarkan wang dan menyedutnya keluar daripada sistem, anda perlu menjangkakan bahawa ia boleh menjadi perjalanan yang sangat sukar, ” katanya. 

BOTTOM BARU BUAT BITCOIN

Soloway menyatakan bahawa jika Bitcoin mengekalkan harganya melebihi $20,000, tahap itu akan menarik lebih banyak kenaikan yang akan mendorongnya ke arah tahap tertinggi sepanjang masa. Menurut pakar strategi itu, mengekalkan harga melebihi $20,000 berkemungkinan akan menawarkan sentimen pasaran umum bagi bahagian bawah baharu Bitcoin. 

Walau bagaimanapun, beliau menolak tanggapan bahawa Bitcoin mungkin kembali kepada sifar dengan menekankan bahawa prospek jangka panjang memihak kepada token itu, dengan menyatakan bahawa enam bulan akan datang akan mencabar.

Mengenai kemungkinan mencecah $65,000, Soloway mengunjurkan bahawa ia mungkin mengambil Bitcoin sekurang-kurangnya dua tahun selepas berbulan-bulan perdagangan sisi. Beliau menyatakan bahawa jika inflasi menjadi reda, FED Reserved berkemungkinan akan mencetak lebih banyak wang sebagai balasan, memihak kepada Bitcoin.

“Jika ekonomi sedang menderita, jika anda mempunyai pasaran beruang sistemik ini untuk tempoh yang lebih lama, itu tidak baik untuk saham, tetapi Bitcoin, kerana mesin cetak akan dimulakan semula yang akhirnya akan menjadi senario kenaikan harga untuk Bitcoin,” kata Soloway. 

Jalan menuju $100,000

Pakar strategi mengekalkan bahawa Bitcoin akan melepasi $100,000, tetapi pasaran perlu membuang aset tanpa utiliti. 

Bagaimanapun, beliau memberi amaran bahawa Bitcoin harus dianggap sebagai aset baharu yang masih matang; maka pelabur harus menjangkakan pergerakan harga yang tidak menentu. 

Terutama, selepas berdagang di bawah $20,000, Bitcoin telah membuat keuntungan kecil melebihi 4%, didagangkan pada $21,400.

Leave a Comment

Your email address will not be published.