RIPPLE & STELLAR MELANCARKAN AUDC STABLECOIN

Pelanggan Ripple, Novatti Group yang berpusat di Australia dan diasaskan pada tahun 2015 telah menyebarkan khabar bahawa mereka sedang mencipta stablecoin Aussie-based, AUDC, dengan kolaborasi bersama Ripple fintech giant, dengan rancangan untuk memasukkan ia ke Lejer XRP.

Stellar dan Ripple sama-sama akan menyebarkan kegunaan AUDC di rangkaian mereka selepas pelancaran pembayaran instant cross-borders.

MENGGUNAKAN STABLECOIN BERSAMA RIPPLE

Novatti Group adalah satu daripada lebih 300 syarikat yang bekerjasama bersama RIPPLE dan pada tahun lepas, keduanya melancarkan servis untuk instant digital payments di Australia dan Filipina. Novatti sekarang sedang mengusahakan penciptaan stablecoin berdasarkan dolar Australia.

Kini, kerana syarikat tersebut sedang berkembang kedalam dunia digital transnational payments, mereka akan memasukkan AUSC dan akan mula menggunakannya di rangkaian Ripple dan Stellar – dua syarikat pesaing blockchain

INTIPATI AUDC

Stablecoin ini akan di sokong 1:1 berlawanan fiat currency – dolar Australi dalam kes ini, seperti USDT dan USDC.

Coin ini boleh dibeli dengan AUD, dihantar melalui blockchain tanpa ada caj antarabangsa dan disimpan sebagai crypto dalam wallet atau di cashed out sebagai AUD.

Novatti berniat untuk membuat keuntungan melalui caj menerusi pertukaran stablecoin, termasuklah transaksi dan caj pemlik perniagaan sepantas mungkin setelah syarikat mereka menambahkan aspek ini ke rangkaian mereka.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *