BITCOIN MENUJU KE 9 MINGGU ‘RED CANDLE’ BERTURUT-TURUT

Bitcoin nampaknya berada di jurang apabila volum dagangan mulai mengering.

Carta harga Bitcoin

Point Utama

  • Bitcoin hampir menutup Red Weekly Candle nya yang kesembilan berturut-turut pada carta mingguan.
  • BTC telah kehilangan lebih daripada 22,800 points dalam nilai pasaran sepanjang tempoh ini.  
  • Kini, semuanya bergantung kepada sama ada BTC boleh memegang melebihi $29,000. 

Bitcoin Nampak Terlebih Jual Tetapi Kurang Sokongan

Perintis Mata wang kripto itu sedang berada dalam aliran menurun yang curam kerana ia bergelut untuk mencari sokongan.

Bitcoin akan membuat rekod baharu dengan menutup Red candle kesembilan berturut-turut pada carta mingguan. Mata wang kripto utama ini telah menurun lebih daripada 22,800 mata dalam nilai pasaran sejak 28 Mac, daripada paras tertinggi $48,222 kepada paras rendah $25,365. BTC masih kelihatan lemah walaupun mengalami kerugian besar.

Kerosakan kepada keyakinan pelabur yang disebabkan oleh ‘death spiral‘ LUNA dan UST Terra  terlalu besar untuk diatasi. Walaupun Terraform Labs berjaya menurunkan token LUNA baharu kepada pemegang LUNA dan UST sebelumnya, ia tidak banyak membantu untuk meningkatkan sentimen pasaran. Fear and Greed Index telah berada pada tahap terendah manakala trading volume di seluruh board terus mengering.

Malah, Bitcoin nampaknya berada dalam kedudukan yang tidak menentu dengan pelabur menunjukkan minat yang sedikit. $29,000 telah dipegang sebagai sokongan selama sembilan minggu, tetapi jika BTC kehilangan kedudukan penting sedemikian, penurunan 22% ke arah purata bergerak 200 minggu pada sekitar $22,300 mungkin akan menjadi kenyataan.

Besarnya kerugian yang telah ditanggung oleh Bitcoin sejak sembilan minggu yang lalu menjadikannya wajar untuk mencadangkan ia telah mencapai keadaan terlebih jual. Jika ini berlaku, BTC perlu mendapatkan semula $31,000 sebagai sokongan secepat mungkin untuk menarik pelabur kembali ke pasaran. Mengatasi halangan yang sukar itu mungkin menjana lonjakan dalam tekanan belian yang boleh menghantar harga ke arah $34,700.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *