Co Founder Apple Wozniak percaya kripto harus menjadi nadi perniagaan

Sistem semasa adalah tiruan, kami memuji pendekatan ‘matematik tulen’ Bitcoin. Steve Wozniak telah berkata Bitcoin harus menjadi “nadi urusan perniagaan kami.” Namun, dia terus berkata:

“Kerajaan tidak akan biarkan ia terlepas dari kawalan mereka. Jika ia sampai ke tahap di mana segala-galanya dilakukan dengan crypto dan ia tidak melalui kerajaan untuk pemerhatian dan cukai, kerajaan tidak akan membenarkannya.”

Wozniak mencerca keupayaan Federal Reserve untuk mencipta dolar baharu, membandingkannya dengan bekalan tetap Bitcoin 21 juta. Dia mendakwa bahawa “kerajaan membuat semua cukainya daripada inflasi”

Fiat ialah “sistem buatan. Ia bukan seperti sains atau matematik atau logik atau pengaturcaraan komputer.” Memandangkan sebelum ini dalam temu bual, dia mendakwa bahawa Bitcoin adalah “matematik tulen,” jelas mengapa dia begitu ghairah tentang crypto. Dia telah lama memegang pendirian ini, dan dia tidak menunjukkan tanda-tanda merendahkan kepercayaan itu.

Wozniak berkata Bitcoin adalah “semula jadi”

Pada 2018, Wozniak menyatakan:

“Bitcoin ditakrifkan secara matematik… dan ia tulen dan tiada manusia berjalan, tidak ada syarikat yang berjalan dan hanya…berkembang dan berkembang…dan terus hidup, yang pada saya mengatakan sesuatu yang semula jadi dan alam semula jadi adalah lebih penting daripada semua konvensyen manusia kita. ”

Bagi Wozniak, nampaknya Bitcoin adalah sesuatu yang telah berkembang secara semula jadi. Ia didorong ke hadapan oleh sekumpulan orang dari seluruh dunia tanpa CEO, tiada pengurus, tiada lembaga pengarah. Ia tidak mempunyai pengasas dan tiada kepimpinan berpusat. Bitcoin akan pergi ke mana sahaja teknologi membawanya.

Sebagai seseorang yang terkenal meninggalkan Apple kerana ketidaksepakatannya dengan kepimpinan hala tuju syarikat itu, tidak menghairankan bahawa dia telah jatuh cinta dengan Bitcoin.

Kepada Wozniak, saya percaya bahawa Bitcoin adalah segala-galanya yang bukan Apple. Ia adalah keajaiban teknologi moden berdasarkan logik dan matematik, dua perkara yang Wozniak faham dengan baik. Tiada sasaran jualan dengan Bitcoin atau tarikh akhir projek, sesuatu yang membelenggunya di Apple.

Konflik mengenai harga LISA dan tarikh akhir projek akhirnya menyebabkan Wozniak meninggalkan Apple. Konflik dalam kripto berpunca daripada peningkatan yang tidak berjaya. Jika pengesah tidak menerima peningkatan pada blok blok Bitcoin, ia mewujudkan garpu, dan semua orang meneruskan dengan kod mereka.

Syarikat, bagaimanapun, tidak mempunyai pilihan ini dan perlu memulakan semula perbahasan sehingga ada konsensus atau seseorang meninggalkan. Penyingkiran aspek manusia dalam perniagaan adalah sesuatu yang Wozniak kagumi .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *