Axie Infinity ialah koleksi NFT yang paling banyak di Google di dunia

  • Axie Infinity secara rasminya ialah koleksi NFT yang paling banyak digoogle, dengan sejumlah 3.86 juta carian global bulanan, meningkat lebih daripada lima kali ganda sejak akhir tahun 2021 .
  • Sandbox berada di kedudukan kedua sebagai NFT paling banyak digoogle, mencapai 553,000 carian global bulanan.
  • NBA Top Shot menduduki tempat ketiga, 477,000 menerima carian global bulanan .

Axie Infinity telah didedahkan sebagai koleksi NFT ( non-fungible token ) yang paling dicari di dunia. Himpunan Reka Bentuk sumber kreatif menyelidik NFT yang paling dicari berdasarkan bilangan kali ia dicari di Google setiap bulan. Axie Infinity menduduki tempat teratas, dengan 3.86 juta carian global bulanan.

Populariti NFT telah meledak dalam beberapa bulan kebelakangan ini, dengan bilangan carian global untuk \”NFT\” berpurata 5.1 juta hits sebulan, meningkat hampir lima kali ganda berbanding lewat 2021. Pendedahan terkini daripada selebriti dan media telah membawa kepada perdagangan sumber yang dilabelkan sebagai \”kripto baharu\”.

Axie Infinity didapati sebagai NFT yang paling dicari di dunia. Koleksi ini terdiri daripada \”Axies\” – watak dalam permainan dalam talian yang serupa dengan Pokemon, dengan setiap watak didigitalkan sebagai NFT yang disimpan pada blok blok Ethereum.

Pemain mengumpul dan bertarung dengan makhluk itu dan juga boleh menukarnya, membolehkan pengguna menjana wang bermain permainan itu. Koleksi itu boleh dianggap sebagai NFT paling popular yang tersedia, dengan nilai sepanjang masa $4.14 bilion dan 1.9 juta peniaga, dan carian global purata 3.86 juta sebulan, peningkatan lebih daripada lima kali ganda sejak lewat 2021.

Menerima purata 553,000 carian global bulanan, yang kedua paling dicari untuk koleksi NFT ialah The Sandbox. Sama seperti Axie Infinity, The Sandbox ialah metaverse maya di mana pemain berinteraksi dengan permainan melalui penggunaan NFT.

Permainan ini telah berkembang pesat dalam populariti kerana minat daripada selebriti dan jenama popular, seperti Snoop Dogg yang baru-baru ini mengeluarkan 10,000 watak yang boleh dimainkan pada platform, dan Gucci yang baru-baru ini mengumumkan rancangan untuk mencipta \’dunia maya untuk Gen Z\’. Koleksi Sandbox NFT mempunyai nilai sepanjang masa sebanyak $369.15 juta dan 37,518 pedagang.

\"\"

NBA Top Shot berada di tempat ketiga, dengan 477,000 carian global. Koleksi ini terdiri daripada sorotan NBA yang dilabelkan sebagai \’digital moment\’, di mana pemilik mempunyai akses kepada rakaman NBA eksklusif khusus. NBA Top Shot mempunyai sejumlah 528,354 pedagang, menghasilkan nilai sepanjang masa sebanyak $862.9 juta.

Sorare berada di tempat keempat, menerima 417,000 carian global. Sorare juga merupakan permainan yang menggunakan teknologi blockchain, di mana pemain boleh membeli, menjual, berdagang dan mengurus pasukan bola sepak maya dengan kad pemain digital.

Decentraland berada di kedudukan kelima koleksi NFT yang paling banyak digoogle, dengan 201,000 carian global. Koleksi NFT adalah serupa dengan The Sandbox kerana pengguna membeli plot tanah maya melalui mata wang kripto MANA.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *