Pasaran Kripto Melonjak $2T Semula

Pasaran kripto telah mengalami lonjakan nilai yang mendadak, dengan harga Bitcoin meningkat hampir $45K untuk mengembalikan permodalan pasaran lebih dua trilion dolar.

Ia merupakan minggu yang hebat untuk mata wang kripto. Sepanjang minggu lalu, harga Bitcoin telah meningkat 14%, manakala Ethereum (ETH) memperoleh 12%. 

Pasaran mata wang kripto meneruskan kenaikan baru-baru ini dengan meraih lebih daripada $2 trilion. Salah satu coin yang paling popular dan berjaya ialah LUNA Terra, yang meningkat hampir 70% sepanjang minggu lepas.

SOL Solana telah meningkat dalam nilai minggu ini, memperoleh 18.5%. Token lain seperti AVAX Avalanche dan DOT Polkadot juga menyaksikan peningkatan harga, dengan Avax meningkat 16% manakala yang terakhir meningkat hampir 13%.

Bitcoin kini merupakan mata wang paling berharga dari segi permodalan pasaran, mengatasi ruble Rusia yang semakin merosot dengan pantas. Harga untuk satu bitcoin telah meningkat kepada $45,000 dan mencapai modal pasaran sekitar 835 bilion USD, manakala pesaingnya yang berpangkalan di Moscow hanya menguasai 625B USD hari ini.

\"Harga

Ulasan Penganalisis Mengenai Pasaran Kripto

Menurut Marcus Sotiriou, seorang penganalisis di broker aset digital GlobalBlock yang berpangkalan di UK, dengan langkah besar Bitcoin, nampaknya mata wang kripto telah dipisahkan daripada pasaran saham.

Pasaran mengalami kejatuhan yang luar biasa minggu ini! Dan nampaknya mereka mungkin menuju ke arah potensi pemisahan daripada saham. Ini bermakna bahawa dalam jangka pendek, sekurang-kurangnya–dengan implikasi jangka panjang masih disiarkan.

Tinjauan pasaran kripto semasa sangat mengingatkan pada Mac 2020. Walau bagaimanapun, nampaknya kami akan menghadapi satu lagi peningkatan yang ketara, dengan Ketua Pegawai Eksekutif Real Vision Raoul Pal meramalkan \”lebih banyak kerjasama\” dari dalam industri tidak lama lagi.

Raoul Pal menulis tweet apabila Bitcoin mencecah melebihi $44,000;

Pada masa itu, kami melemparkan berita lebih buruk yang mungkin berlaku kepadanya (wabak dan penutupan global), dan ia jatuh dengan sangat mendadak tetapi gagal mencapai paras terendah baru.

Perang Ukraine, kadar yang lebih tinggi, dan minyak yang melonjak telah mencipta ribut yang sempurna untuk mata wang kripto. Walaupun masa depan mungkin cerah dengan peluang baharu yang muncul dari masa huru-hara ini di mata pelabur – Pal berpendapat Bitcoin gagal untuk membuat satu lagi petunjuk \”makro mungkin menjadi lebih positif.\”

Walau bagaimanapun, beliau juga menggesa berhati-hati, dengan menyatakan bahawa penghujung penjualan teknologi ini boleh mencetuskan keruntuhan baru dalam crypto.

Kuasa Mata Wang Tanpa Sempadan

Minggu ini, kuasa aset tanpa sempadan seperti Bitcoin dan Ethereum telah dipamerkan. Apabila orang yang melarikan diri dari Ukraine beralih kepada mata wang digital untuk sokongan kewangan. Sebagai peringatan, penyelesaian DeFi seperti \”decentralized wallet\” boleh menjadi penting dalam masa seperti ini. Mereka membenarkan mereka yang tidak mempunyai dana rasmi mengakses tanpa mengira di mana mereka berada atau kerajaan mana yang boleh menolak mereka daripada menerima bantuan tradisional sama sekali.

Dengan langkah Ukraine untuk meminta derma crypto, proses mengguna pakai kelas aset baharu dan menarik ini dimulakan. Sememangnya, anda boleh mengatakan bahawa harganya telah meningkat dengan stabil sejak itu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *