Analisis Harga Celsius: CEL Coin didagangkan dalam saluran yang menarik, Adakah ia akan turun di bawah $3.00?

  • CEL Coin menurun selepas berdagang daripada corak yang menarik sepanjang carta harian.
  • Aset crypto didagangkan pada 20MA dan di bawah semua DMA 50, 100 dan 200 hari.
  • Pasangan CEL/BTC didagangkan pada 0.00008175 BTC dengan penurunan harian sebanyak 0.90%, manakala pasangan CEL/ETH ialah CMP pada 0.001193 ETH dengan perubahan positif 24 jam sebanyak 1.06%.

CEL Coin ialah CMP pada $3.01 dan telah mengalami penurunan sebanyak 6.97% dalam 24 jam yang lalu. Sebaliknya, volum dagangan telah meningkat dengan ketara sebanyak 32.33% dalam sesi dagangan harian. Nilai market cap CEL telah menurun sebanyak 6.97%, dan nisbah volum kepada pasaran ialah 0.007425. Token itu perlu menarik lebih ramai pembeli untuk meningkatkan volum dagangan melebihi purata.

CEL Coin didagangkan dalam corak cawan dengan pemegang di atas carta harian. Pelabur CEL gagal untuk keluar dari garis cerun ke bawah. Penembusan ini mungkin menukar coin CEL menjadi momentum aliran menaik yang kuat. Walau bagaimanapun, kenaikan harga gagal untuk memecahkan neckline pada 16 Februari, dan coin telah berada dalam rali menurun sejak itu. CEL Coin perlu menarik lebih ramai pembeli dengan niat yang jelas untuk keluar dari neckline. 

\"\"
Sumber: CEL/USD oleh TradingView

Harga CEL Coin ke atas carta harian telah didagangkan menurun selepas pembeli gagal menembusi neckline. Token itu perlu menarik lebih ramai pembeli untuk menembusi garisan condong ke bawah. Jumlah dagangan berada di bawah purata sejak rali menurun. Jumlah dagangan perlu mencecah di atas garis purata untuk coin kembali menaik. Coin CEL berdagang dalam saluran selari menurun ke atas carta harian.

Apakah yang dinasihatkan oleh penunjuk teknikal?

\"\"
Sumber: CEL/USD oleh TradingView

Petunjuk teknikal menunjukkan bahawa coin adalah menurun berbanding carta harian. Coin CEL mesti menarik lebih ramai pembeli untuk keluar daripada rali menurun dalam saluran menurun. Selain itu, jalur Bollinger juga menandakan aliran menurun coin CEL. Semasa CEL bergerak ke arah jalur bawah. 

Indeks Kekuatan Relatif meramalkan neutraliti untuk coin. Sebagai perbandingan, ia bergerak ke arah zon terlebih jual dengan sifat menurun yang kuat.

MACD mempamerkan prospek menurun bagi coin CEL, kerana garis MACD dan garis isyarat baru sahaja mengalami crossover negatif pada carta harian. 

Kesimpulan   

Harga CEL Coin didagangkan dalam saluran selari dengan tingkah laku menurun. Jatuh dari neckline, harga perlu bertahan ke arah neckline sekali lagi. Jika kenaikan harga berjaya keluar daripada garis arah aliran, CEL mungkin mengalami aliran kenaikkan yang kukuh selepas itu. Jika tidak, coin terus menurun sehingga ia mencapai zon permintaan, dan kemudian sebarang perubahan arah boleh dijangka.

Tahap Teknikal

Tahap Sokongan: $2.45 dan $2.00

Tahap Rintangan: $4.20 dan $5.00

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *