Billionaire Generasi Baru Akan Bangkit Kerana Crypto

  • Ia adalah masa yang baik untuk menjadi jutawan kripto, ia boleh menjadi sangat menarik
  • Jutawan kripto akan menjadi biasa seperti bilionair teknologi generasi sebelumnya
  • Jika kripto diterima pakai pada kadar yang sama seperti internet, nilai mata wang kripto akan meletup

Dewa kripto Sam Bankman-Fried (CEO FTX) dan Changpeng Zhao (CEO Binance ) sudah pun menjadi bilionair setanding dengan mana-mana bilionair dalam mana-mana bidang selain kripto. Tetapi mungkin generasi bilionair ini baru bermula.

Sekilas tentang masa depan dari perspektif beberapa penyokong Bitcoin menunjukkan bahawa dalam masa terdekat, bilionair crypto akan menjadi seramai jutawan teknologi hari ini.

Jutawan dengan visi

Baru-baru ini, Wells Fargo menerbitkan laporan yang mengakui bahawa evolusi teknologi dan pasaran crypto mengikuti corak yang serupa dengan internet 20 tahun lalu. Wells Fargo ialah sebuah syarikat perkhidmatan kewangan multinasional Amerika dengan ibu pejabat korporat di San Francisco. Ia mempunyai aset di bawah pengurusan sebanyak $1.955 bilion pada 2020.

\"\"

Terdapat sebab yang baik untuk berfikir bahawa pertumbuhan pengguna crypto akan lebih kuat daripada ledakan pengguna internet. Bilangan pengguna internet adalah terhad kerana mereka perlu membayar untuk komputer. Komponen tidak begitu banyak dan murah seperti dahulu, dan pengguna baharu memerlukan masa untuk mempelajari cara menggunakan internet. Tetapi kini, internet adalah arus perdana.

Premis internet mewujudkan premis yang kukuh untuk kripto maju ke \”titik ledakan\” lebih pantas daripada yang dilakukan oleh internet. Bayangkan bagaimana harga Bitcoin (dan banyak altcoin lain) jika dalam 10-20 tahun akan datang bilangan pengguna crypto mencecah 5,000,000,000 orang seperti internet. Ini menunjukkan bahawa anda mempunyai keupayaan untuk menjadi jutawan jika anda membeli \”sampel\” kecil BTC sekarang.

Tetapi selain itu, ia mesti diakui: Jika ledakan syarikat teknologi telah melalui proses kenaikan harga buih, maka crypto tidak akan terkecuali.

Jangkaan untuk pertumbuhan berikutan keluk-S

Keluk pertumbuhan berbentuk S menggambarkan corak pertumbuhan yang pada mulanya memecut dan kemudian perlahan. Carl Spackler (@BushwoodCapital di Twitter) bersetuju bahawa pasaran kripto baharu hanya pada titik permulaan keluk S, berbanding pertumbuhan sektor penting kemanusiaan yang lain.

\"\"

Terdapat banyak pertumbuhan yang mengikuti model ini. Ia mewakili keperluan manusia yang mendesak dari segi aplikasi besar-besaran. Sejarahnya ada: Elektrik, telefon, kereta, TV berwarna, internet, radio‚Ķ. dan kini crypto.

Nilai sebenar Bitcoin khususnya dan Crypto secara umum sentiasa diperdebatkan (atau dipertikaikan). Tetapi sementara kontroversi berlanjutan, harga BTC kini telah meningkat daripada dua digit kepada lima angka. Sama seperti itu, sifar baharu ditambah.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *