Microsoft Corp. Mencari Pengarah Perniagaan Kripto Untuk Membina Web 3.0nya

Mengikuti trend penggunaan kripto di seluruh dunia, gergasi teknologi dunia Microsoft Corp. kini sedang mencari untuk mengupah Pengarah Pembangunan Perniagaan Blockchain untuk membina infrastruktur asas untuk web 3.0 masa depannya.

Dengan pasukan syarikat untuk \”Artificial Intelligent\” dan \”Emerging Technology\”, peranan Pekerjaan akan \”meletakkan asas untuk menyokong dan memaklumkan strategi Web 3.0 Microsoft.\”, seperti dalam catatan Pekerjaan yang  diterbitkan  di laman web rasmi Microsoft pada hari Isnin, 7 Februari.

Menyatakan tanggungjawab jawatan pekerja yang diperlukan menambah keperluan untuk pengarah yang akan mengemudi pasukan eksekutif pada pelan hala tuju produk dan keputusan teknologi yang penting. Tambahan pula, peranan utama termasuk merancang dan melaksanakan model perkongsian Web 3.0 yang melibatkan API dan infrastruktur.

Jawatan kerja menghuraikan pengarah yang diperlukan akan:

Bekerjasama dengan pasukan kejuruteraan di seluruh syarikat untuk memahami masa infrastruktur sedia ada boleh dimanfaatkan, dipertingkatkan atau dibina. Membangunkan visi, strategi dan peta jalan untuk model perkongsian web 3.0 Microsoft, termasuk infrastruktur dan API.

\"Harga

Pengambilalihan Activision Blizzard oleh Microsoft Corp

Microsoft Corp., syarikat kedua terbesar di dunia mengikut permodalan pasaran, turut mengumumkan pengambilalihan Activision Blizzard pada bulan Januari, bertepatan dengan jawatan Pekerjaan. Firma itu berkata ia telah membeli Activision Blizzard pada kadar $95 sesaham dalam urus niaga yang akan berakhir pada fiskal 2023.

Jumlah kos urus niaga itu disamakan dengan $68.7 bilion. Dan apabila urus niaga ditutup, ia akan menjadikan syarikat itu firma perjudian ketiga terbesar di dunia berdasarkan hasil, selepas Sony dan Tesla.

Microsoft Corp. meningkatkan jangkauannya di dunia maya sebagai sebahagian daripada peralihannya ke arah Metaverse. Memandangkan pengasas Facebook Mark Zuckerberg menukar nama platformnya kepada Metaverse, langkah Microsoft Corp. ke Metaverse bukanlah perkara baharu.

Generasi baharu yang terlibat dalam permainan dengan tiga bilion pengguna aktif setiap hari telah menjadikan permainan meningkat dengan pesat dan sektor kegembiraan dan hiburan terbesar.

Satya Nadella, Ketua Pegawai Eksekutif di Microsoft Inc., mengesahkan dalam pengumuman bahawa:

Permainan ialah kategori paling dinamik dan menarik dalam hiburan merentas semua platform hari ini dan akan memainkan peranan penting dalam pembangunan platform metaverse. Kami melabur secara mendalam dalam kandungan bertaraf dunia, komuniti dan awan untuk menyambut era baharu permainan yang mengutamakan pemain dan pencipta serta menjadikan permainan selamat, inklusif dan boleh diakses oleh semua.

Jawatan kerja terkini Microsoft Corp. yang menonjolkan peta jalan menunjukkan syarikat berusaha untuk strategi Web 3.0 masa depan dan rancangannya untuk memacu nilai jangka panjang.

Pemahaman tentang teknologi, pengalaman dalam kriptografi di samping pengetahuan Web 3.0, token tidak boleh kulat (NFT) dan kewangan terdesentralisasi ( DeFi ) adalah keperluan Pekerjaan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *