Bilangan Alamat Memegang Cardano ($ADA) Mencapai 4 Juta pada Disember

Bilangan pegangan alamat Cardano ($ADA) meningkat pada bulan Disember kepada paras tertinggi baharu sepanjang masa sebanyak 4 juta. Bilangan pemegang meningkat walaupun aktiviti pada rangkaian mata wang kripto mengalami masalah pada bulan itu.

Menurut Laporan Aset terbaru CryptoCompare , angka 4 juta itu termasuk penurunan ketara dalam bilangan pedagang yang memegang mata wang kripto, yang menjunam 29.4% daripada 981,000 kepada 692,000. Pemegang jangka panjang, tambah laporan itu, meningkat 5.78% kepada 279,000 bulan lepas.

\"\"
Sumber: CryptoCompare

Laporan aset CryptoCompare memperincikan bahawa urus niaga bulanan pada blockchain Cardano jatuh 35.1% kepada 3 juta pada bulan Disember, selepas mencapai paras tertinggi baharu sepanjang masa pada bulan Disember. Begitu juga, bilangan alamat pada rangkaian menurun, dengan purata 138,000 alamat aktif harian, turun 36.1% daripada bulan lepas.

Kelembapan aktiviti dilihat merentasi blockchain dan bukan hanya Cardano, laporan CryptoCompare menunjukkan, dengan Solana dan Ethereum juga mengalami penurunan. Peratusan bekalan Cardano yang dipertaruhkan telah jatuh sejak tiga bulan lalu dan kini berada pada 70%, butiran laporan itu.

Yuran urus niaga pada Cardano, yang pada bulan November adalah purata $0.38, terus menurun kepada purata $0.33 pada bulan Disember. Pada September tahun lepas, yuran transaksi pada rangkaian adalah pada purata $0.69.

Seperti yang dilaporkan oleh CryptoGlobe, volum urus niaga di Cardano secara ringkas melepasi jumlah blockchain Ethereum sebelum pelancaran pertukaran terdesentralisasi yang dinanti-nantikan di Cardano dipanggil SundaeSwap awal bulan ini.

Rangkaian Cardano menyaksikan aplikasi kewangan terdesentralisasi (DeFi) boleh guna pertama dilancarkan bulan ini selepas menjalankan tawaran di bawah radar. Apl DeFi pertamanya, MuesliSwap, telah dilancarkan dengan tidak begitu menggembirakan tetapi dengan cepat melihat jumlah nilai terkuncinya membengkak.

Pengasas Cardano Charles Hoskinson telah mendedahkan bahawa dia  percaya projek seperti Cardano  akan \”berada di mana-mana seperti internet dan digunakan oleh berbilion-bilion\” pada masa hadapan. Rangkaian Cardano  terutamanya mengetuai pasaran mata wang kripto dalam aktiviti pembangun tahun lepas , dengan Kusama dan Polkadot di belakangnya.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *