Ryan Wyatt, Ketua Gaming Department di YouTube, Letak Jawatan dan Sertai Polygon Studios sebagai CEO

\"Ryan

Ryan Wyatt, ketua permainan YouTube, berkata pada hari Selasa bahawa dia akan meninggalkan platform perkongsian video pada bulan Februari.

YouTube Gaming mempunyai lebih 250 juta pengguna aktif harian dan ratusan bilion jam tontonan setiap tahun, sebahagiannya berkat kepimpinannya. Wyatt menjelaskan peletakan jawatannya dengan menyatakan minatnya dalam pembangunan blockchain dan Web3. Beliau tidak lama lagi akan menjadi Ketua Pegawai Eksekutif Polygon Studios.

Polygon Studios ialah bahagian permainan dan token (NFT) bagi rangkaian penskalaan Ethereum layer 2 dengan nama yang sama.

Polygon (MATIC) merancang pelaburan $100 juta dalam projek yang diarahkan oleh studio anak syarikatnya, yang dilancarkan pada bulan Julai.

Matlamat syarikat termasuk membangunkan permainan terdesentralisasi, menarik penggemar blokchain ke ekosistem token NFTnya, dan mewujudkan Polygon sebagai blok blok yang berkebolehan untuk peralihan Web3. Wyatt berkata tentang peranan baharunya:

“Saya akan menumpukan pada mengembangkan ekosistem pembangun melalui pelaburan, pemasaran dan sokongan pembangun serta merapatkan jurang antara Web 2.0 dan 3.0. Saya akan mengetuai organisasi Polygon Studios merentasi permainan, hiburan, fesyen, berita, sukan dan banyak lagi.”

\"\"

Wyatt mengimbas kembali kenangan indah pada hari pertamanya di Google Mountain View, ibu pejabat California pada tahun 2014 dalam perutusan perpisahannya.

Dia juga berterima kasih kepada Susan Wojcicki, Ketua Pegawai Eksekutif, dan Robert Kyncl, ketua pegawai perniagaan, kerana menggajinya lapan tahun lalu. Sementara itu, Wyatt menerima sambutan hangat ke jawatan baharunya di Polygon Studios.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *