Syarikat telekomunikasi German menyokong Polkadot

T-Systems MMS, anak syarikat gergasi telekom German Deutsche Telekom, mengambil bahagian dengan infrastrukturnya dalam mendapatkan dan menyelenggara rangkaian Polkadot. Sebagai sebahagian daripada perkongsian, T-Systems MMS memperoleh token DOT.

Polkadot, infrastruktur \”blockchain of blockchain\” yang dibangunkan oleh projek Parity, telah menjalin kerjasama dengan T-Systems MMS (MultiMedia Solutions), anak syarikat gergasi telekomunikasi German Deutsche Telekom.

Seperti yang diumumkan, T-Systems MMS akan \”menggalakkan komunikasi selamat antara blockchain.\” T-Systems MMS akan menggunakan infrastrukturnya untuk mengambil bahagian dalam rangkaian blockchain awam Polkadot sebagai pengesah. Di samping itu, T-Systems MMS telah memperoleh token DOT dan akan menyokong operasi antara rangkaian rantaian blok terdesentralisasi yang berjalan pada rantaian utama Polkadot.

Penyelesaian masalah operasi antara rantaian blok

DOT, token utama rangkaian Polkadot, berada di kedudukan nombor sepuluh mengikut had pasaran pada penilaian semasa melebihi $32 bilion. Pengumuman itu tidak termasuk maklumat tentang jumlah token DOT yang diperoleh oleh T-Systems MMS.

Polkadot bertujuan untuk menyelesaikan kekurangan kesalingoperasian antara rantaian blok, yang hari ini biasanya dikenali sebagai silo data. Polkadot Relay Chain, iaitu pusat kepada rangkaian Polkadot, menyelaraskan interaksi antara rangkaian selari yang berbeza, dipanggil parachain. Dengan mengambil bahagian dalam rangkaian Polkadot sebagai pengesah, T-Systems MMS” menyokong pertukaran mesej yang selamat dan boleh dipercayai antara blok blok bebas.

Untuk penyediaan dan pengendalian infrastruktur, anak syarikat Deutsche Telekom akan menggunakan Open Telekom Cloud. Menurut T-Systems MMS, OTC memenuhi ciri-ciri keselamatan yang ketat dan pematuhan dalam rangka kerja undang-undang Eropah, dan \”kebebasan Open Telekom Cloud menyokong desentralisasi dan dengan itu daya tahan rangkaian blockchain.\”

Visi masa depan dunia yang berhubung

Dr. Andreas Dittrich, Ketua Pusat Penyelesaian Blockchain di T-Systems MMS, berkata:

“Sebagai Deutsche Telekom, kami sentiasa menyokong kerjasama orang ramai dan syarikat, kini juga dengan teknologi terdesentralisasi. Polkadot ialah rangkaian berbilang rantaian heterogen yang membenarkan pelbagai rantaian blok dengan ciri yang berbeza melakukan komunikasi silang rantaian sewenang-wenangnya di bawah keselamatan yang dikongsi. Kami percaya sepenuhnya pada visi masa depan dunia yang berkaitan,”

Menurut maklumat syarikat, Deutsche Telekom ialah salah satu perusahaan telekomunikasi terbesar di dunia, dengan 242 juta pelanggan mudah alih, 27 juta talian rangkaian tetap dan 22 juta talian jalur lebar. Anak syarikat T-Systems dengan kira-kira 28 000 pekerja, \”menawarkan penyelesaian IT hujung ke hujung bersepadu, memacu transformasi digital syarikat dalam semua industri dan sektor awam.\”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *