SHIB, AVAX, LUNA Merekod Kerugian Dua Angka apabila Bitcoin Meluncur kepada $47K

Trend penjualan pasaran mata wang kripto yang berterusan telah menyebabkan harga Bitcoin (BTC) ke paras terendah dalam sehari sebanyak $47,400 di bursa Bitstamp, yang merupakan titik harga terendah mata wang kripto utama sejak 21 Dis.

\"BTC\"

Altcoin tidak terlepas daripada trend bearish, dengan Shiba Inu (SHIB), Avalanche (AVAX) dan Terra (LUNA), susut lebih daripada 10% sepanjang 24 jam yang lalu, mengikut data CoinMarketCap.

Tidak termasuk stablecoin, SushiSwap (SUSHI), UNUS SED LEO (LEO), ICON (ICX) dan IOTA (MIOTA) ialah satu-satunya coin yang stabil dalam 100 teratas. Kadena (KDA) turun 17%, menjadi yang paling ketinggalan.

Bitcoin cuba untuk memulakan minggu dengan pembukaan tinggi, cuba untuk menuntut semula tahap $52,000 pada hari Isnin. Walau bagaimanapun, percubaan itu gagal, dengan menjejaki semula lebih daripada 8% dari puncak tempatannya.

Memandangkan ia sering berlaku dengan dalam dunia kripto, tidak jelas apa yang mencetuskan pembetulan terkini.

Awal hari ini, peniaga crypto Scott Melker menegaskan bahawa mata wang kripto teratas masih dalam julat yang sama selepas ditolak pada resistance.

Awal hari ini, S&P 500 mencatatkan rekod tertinggi ke-70 sepanjang masa tahun ini.

Pedagang harian terkenal Timothy Sykes telah mengulas mengenai perbezaan yang semakin meningkat antara crypto dan saham, dengan mendakwa bahawa ia boleh menjadi sebahagian daripada \”perhitungan yang lebih besar.\”

Ramalan menaik terus berterusan

Crypto Bullish yang bersemangat nampaknya tidak terpengaruh dengan pembetulan terbaharu yang menarik perhatian ramai pedagang.

Plan B, seorang penganalisis Belanda tanpa nama yang Stock-to-Flow Model harganya baru-baru ini menjadi subjek ejekan, terus meramalkan bahawa Bitcoin boleh mencapai $200,000 semasa kitaran pasaran yang sedang berjalan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *