Ozzy Osbourne Menceburi Dunia NFT dengan \”Cryptobatz\”

Ozzy Osbourne telah menjadi pemuzik yang terkini menceburi industri kripto dengan pelancaran “Cryptobatz,” koleksi 9,666 tokenNFTnya.

The Great Ozz telah meletakkan banyak usaha ke dalam koleksi itu memandangkan dia menciptanya sendiri.

Osbourne memberitahu Rolling Stone bahawa dia telah memutuskan untuk melancarkan NFTnya sendiri selepas isterinya, Sharon Osbourne, melarangnya membeli \”The Bored Ape\”:

Saya telah mencuba untuk menyertai  NFT untuk seketika jadi apabila saya meminta Sharon \”The Bored Ape\” untuk Krismas tetapi gagal untuk membeli sendiri, dan dia (isterinya) berkata tidak, jadi saya memutuskan untuk mencipta sendiri.

Idea itu datang dengan kelainan: pemilik boleh mencipta NFT baharu yang dipanggil \”MutantBatz\” dengan \”mengubah\” Cryptobatz dengan koleksi lain.

Selain itu, Osbourne akan menganjurkan aktiviti \”tresure hunt\” untuk pemegang CryptoBatz.

Kenangan yang sukar dilupakan dalam sejarah \”Rock n Roll\” (Ozzy dan kelawar)

Osbourne terkenal menggigit kepala kelawar yang mati semasa konsertnya bersama 5,000 peminat pada tahun 1982 yang berlangsung di Des Moines, Iowa. Dalam memoirnya, dia menulis bahawa pemenggalan kepala berdarah itu tidak disengajakan: pemuzik itu menyangka bahawa seorang peminat melemparkan replika ke atas pentas dan memutuskan untuk merasakannya tanpa berfikir panjang:

Namun, serta-merta, ada sesuatu yang tidak kena. Sangat salah. Sebagai permulaan, mulut saya serta-merta penuh dengan cecair suam dan suram ini, dengan rasa selepas yang paling teruk yang pernah anda bayangkan.

Acara itu, sudah tentu, kekal sebagai salah satu momen paling liar dalam sejarah rock-and-roll. \”Prince of Heavy Metal\” tidak malu dengan telatahnya. Pada 2019, dia memanfaatkan kejadian itu dengan melepaskan kelawar besar dengan kepala yang boleh ditanggalkan.

Osbourne memberitahu Rolling Stone bahawa menggigit kelawar adalah salah satu momen yang paling \”ikon\” di atas pentas:

Reka bentuk ini memberi penghormatan kepada salah satu momen saya yang paling ikonik di atas pentas dan merupakan peluang untuk memperoleh sekeping sejarah seni yang jarang ditemui. Saya sukakannya! Kata Ozzy

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *