Pasaran Kripto Naik Semula Semasa Krismas 2022, Bitcoin Kembali Kepada $51,000

  • Selepas menghadapi bearish Disember, Bitcoin meningkat semula sebelum Krismas, mencecah $51,000 dengan aliran menaik sebanyak 6.01%.
  • Terlalu awal untuk meramalkan apa-apa, tetapi dipercayai bahawa Bitcoin mungkin menunjukkan kemunculan semula pada tahun 2022, masih tinggal seminggu lagi.
  • Pasaran Crypto kembali meningkat menjelang akhir tahun: mata wang kripto lain, termasuk Ethereum, Solana, dan Cardano, menunjukkan pertumbuhan positif.

Perjuangan Bitcoin selama berminggu-minggu berakhir hari ini apabila Krismas menghampiri, harganya melepasi paras $50,000. Kali terakhir Bitcoin didagangkan melebihi $50,000 adalah kira-kira 11 hari yang lalu. Bitcoin ialah mata wang kripto terbesar dan terbesar mengikut had pasaran, iaitu perdagangan mata wang pada harga $51,045.80 (pada masa penulisan) selepas menghadapi aliran menaik sebanyak 5.33% dalam 24 jam yang lalu. Harga masih turun 26.01% daripada paras tertinggi sepanjang masa $68,789.63, dicapai pada 10 November.

\"\"
Tradingview
Kemungkinan Bitcoin Kembali Pada 2022

Penganalisis di The Coin Republic menjelaskan bahawa kemungkinan sebab untuk kejatuhan Disember mungkin termasuk individu yang menjual mata wang kripto untuk mendapatkan hadiah untuk Krismas dan ramai yang percaya untuk mengambil keuntungan akhir tahun, namun, terdapat peluang tinggi untuk Bitcoin membuat kemunculan semula pada masa akan datang.

Ethereum Menjawab Krismas

Mengikut had pasaran, Ethereum ialah mata wang kripto kedua terbesar dalam industri. Ia kini didagangkan untuk $4101.23 (semasa penulisan) selepas aliran menaik sebanyak 3.57% dalam tempoh 24 jam yang lalu. Harga dagangan semasa mata wang kripto adalah 16.18% di bawah paras tertinggi sepanjang masa $4891.70 yang dicapai pada 16 November.

\"\"
Tradingview

Altcoins Ikuti

Ia bukan sahaja mata wang kripto utama yang kembali ke landasan sekitar Krismas, dan menjelang akhir tahun, malah Altcoins terus turun naik. Solana, salah satu pesaing Ethereum dan mata wang kripto kelima terbesar, telah menunjukkan aliran menaik sebanyak 4.76% dalam tempoh 24 jam yang lalu dan kini didagangkan pada $188.01 (pada masa penulisan). Token asli Solana, SOL, adalah salah satu daripada coin crypto terbaik berdasarkan prestasi pada tahun 2021 yang boleh digunakan untuk pembayaran dalam DeFi .

\"\"
Tradingview

Cardano ialah mata wang kripto terbesar kelapan mengikut had pasaran, yang juga menunjukkan prestasi yang baik pada tahun ini dan juga 24 jam yang lalu. Token ADA, menunjukkan aliran menaik sebanyak 7.90% dalam 24 jam yang lalu dan kini didagangkan pada $1.45. 

\"\"
Tradingview

Kesimpulan

Pasaran kripto kembali dalam keadaan baik ketika Krismas dan penghujung tahun akan tiba. Walaupun pasaran kripto telah meningkat kira-kira 5% dalam 24 jam yang lalu, masih belum lagi masanya untuk meraikan, satu lagi minggu tinggal untuk berlalu, dan dalam industri crypto ini, apa sahaja boleh berlaku, dan tiada apa yang boleh diramalkan. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *