Analisis Semasa Harmony : Sentimen Bull pada One Harmony

Jumlah dagangan ONE Coin dalam 24 jam terakhir semasa artikel ini ditulis ialah +183%
Harga ONE/BTC dan ONE/ETH pada masa penulisan artikel ini ialah 0.000004942 BTC dan 0.00005909 ETH masing-masing.
50MA bertindak sebagai resistance.


Pandangan jangka panjang:-
Dalam selang masa carta harian, harga tidak boleh memecahkan resistance. Bullrun telah mencuba dua kali tetapi hanya untuk menurunkan harga semula. Kita dapat melihat kenaikan harga cuba untuk menaikkan harga, tetapi penurunan harga tidak membenarkan perkara itu berlaku. Kita dapat melihat sumbu yang dicipta oleh lilin. Penunjuk teknikal akan menunjukkan arah mana harga akan pergi.

Pertama, MACD menunjukkan histogram hijau kerana garis MACD berada di atas garis isyarat, dan tiada tanda bahawa garisan itu akan menukar arahnya tidak lama lagi. Di samping itu, RSI berada dalam zon neutral berhampiran 52, dan garisan RSI menghala ke arah zon terlebih jual 30, yang bermaksud kenaikan harga memenangi menentang penurunan dalam buku pesanan.

Akhir sekali, purata bergerak menunjukkan pergerakan menurun kerana 20MA berada di bawah 50MA dan 100MA; juga, 50MA sedang menuju ke arah 100MA.

\"\"

Tradingview
Pandangan jangka pendek:-
Dalam selang masa 4 jam, harga mengambil support pada 20MA, harga menembusi tahap resistance dan di atas itu, kenaikan harga cuba yang terbaik untuk menolak harga ke atas. Di samping itu, RSI berada dalam zon neutral berhampiran 64, dan garisan RSI menghala ke arah zon terlebih jual sebanyak 30, yang bermaksud penurunan itu memenangi pertarungan menentang kenaikan harga dalam buku pesanan.

MACD menunjukkan histogram hijau kerana garis MACD berada di atas garis isyarat, dan tiada tanda bahawa garisan itu akan menukar arahnya tidak lama lagi, tetapi garisan itu sangat rapat antara satu sama lain dan boleh bersilang tidak lama lagi. Akhir sekali, 100MA melintasi 50MA, dan 20MA berada di atas 50MA dan 100MA, jadi Purata Pergerakan menunjukkan arah aliran menurun.

\"\"

Tradingview
Kesimpulan:- Melihat kepada kedua-dua jangka panjang dan jangka pendek, harga menghampiri resistance, dan penurunan harga mengawal dan menolak harga ke bawah. Jadi trend, buat masa ini, menurun sehingga sokongan dari sana, kenaikan harga boleh membuat kemunculan semula. Seperti yang ditunjukkan dalam penunjuk teknikal, semua penunjuk menunjukkan pergerakan menurun, jadi arah aliran menurun.

Resistance :-$0.2567,$0.2814

Support :- $0.2055,$0.1632

PENAFIAN – Pandangan dan pendapat yang dinyatakan oleh pengarang, atau mana-mana orang yang dinamakan dalam artikel ini, adalah untuk idea maklumat sahaja, dan mereka tidak mewujudkan nasihat kewangan, pelaburan atau lain-lain. Melabur dalam atau berdagang aset crypto datang dengan risiko kerugian kewangan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *