FLUX Meningkat 116% Selepas Tersenarai di Binance

Token tadbir urus pengkomputeran awan terdesentralisasi melonjak selepas disenaraikan di gergasi pertukaran crypto Binance.

Dalam satu pengumuman baru, Binance mengatakan bahawa token tadbir urus asli FLUX (FLUX), menyediakan satu set lengkap alatan aplikasi mesra pembangun, kini akan tersedia untuk dagangan.

Berita itu menyebabkan harga melonjak 64% daripada $1.15 kepada $1.89 hampir serta-merta. FLUX memuncak setinggi $3.96 tetapi telah diperbetulkan semula kepada $1.96 untuk keuntungan 70%.

FLUX bertujuan untuk menyediakan pemaju infrastruktur yang diperlukan untuk Web 3.0 dan aplikasi terdesentralisasi (DApps). Rangkaian pengkomputeran awan terdesentralisasi menggunakan mekanisme konsensus bukti kerja (PoW).

Menurut laman web projek,

“Ekosistem Flux terdiri daripada: Infrastruktur terdesentralisasi Fluxnodes, sistem pengendalian awan FluxOS, dompet berbilang aset jagaan sendiri Zelcore dan suite aplikasi blockchain, dan akhirnya rantaian blok Flux untuk tadbir urus rantaian, ekonomi dan aset selari untuk menyediakan saling kendali dengan blockchain lain dan akses DeFi.”

Token FLUX boleh digunakan untuk membeli sumber, cagaran nod dan urus niaga rangkaian bahan API. Aset selari pada blockchain lain termasuk Ethereum (ETH), Kadena (KDA) dan Solana (SOL).

FLUX dahulunya dikenali sebagai Zelcore (ZEL), dan ia masih mengekalkan dompet digital dengan nama yang sama.

Dompet Zelcore telah beroperasi selama empat tahun, menawarkan lebih 375 aset kripto, berskala dan mempunyai pertukaran terbina dalam.

Binance berkata FLUX akan tersedia dalam pasangan dagangan Bitcoin (BTC), Binance USD (BUSD) dan Tether (USDT).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *