Analisis Semasa Bitcoin : Diantara Beartrap atau Mod Pemulihan

Harga Bitcoin telah berada dalam mod pemulihan selepas kejatuhan kepada $41k pada hari dagangan yang lalu. Aset meningkat lebih daripada 5% dalam sesi harian
Harga BTC telah menyaksikan pemulihan tetapi tidak lama lagi boleh ditetapkan ke paras tertinggi baharu pada masa hadapan. Jumlah aset juga telah menyaksikan pemulihan yang kukuh pada masa lalu.
Harga kripto BTC kini melihat arah aliran menaik selepas kejatuhan drastik kepada $41k pada sesi dagangan sebelumnya. Harga Bitcoin pada masa ini menyaksikan momentum menaik dan terhenti berhampiran nilai $52k. Aset itu kini didagangkan di bawah 50 dan 100 Purata Pergerakan Harian. Isyarat 100DMA hampir $54.5K dan bertindak sebagai resistance sementara untuk harga coin. Jika harga melonjak melebihi 50 dan 100 DMA maka momentum kenaikan harga yang kuat dapat dilihat.

Penguasaan pasaran Bitcoin telah berubah-ubah antara 39 dan 42%. Jika harga syiling menyaksikan rali kepada $100K maka penguasaan yang kuat dalam aset dapat dilihat. Jumlah coin telah menyaksikan peningkatan lebih daripada 11% dalam sesi intraday dan tidak lama lagi boleh melihat lonjakan. Nisbah volum kepada pasaran pasaran Bitcoin memnunjukkan arah aliran menaik yang kukuh pada masa hadapan.

\"\"

Sumber: TradingView
Carta teknikal mingguan harga Bitcoin mencadangkan momentum peningkatan yang kukuh pada masa hadapan. Apabila datang ke carta harian, aset berada dalam mod pemulihan. Kawasan bermusuhan di bahagian atas boleh dilihat hampir $55k. Sementara itu, pada bahagian bawah, harga boleh melihat lantunan dari $45K. Jika harga aset melonjak melebihi $60k maka arah aliran menaik yang kukuh boleh dilihat pada masa hadapan.

Kesimpulan
Harga Bitcoin telah mengalami kekacauan dalam sehari dan tidak lama lagi boleh melihat arah aliran menaik yang kukuh pada masa hadapan. Harga BTC kini berada dalam zon diantara bear trap atau mengekalkan pemulihan, jadi seseorang harus melakukan penyelidikan mereka sendiri sebelum melabur.

Tahap Teknikal
Resistance Utama: $60k

Support Utama: $45k

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *