Analisis Semasa Ethereum : ETH mencuba trend positif yang stabil

Ethereum kehilangan pegangannya pada perjalanan kenaikan harga selepas momentum penurunan harga yang berterusan
Token itu menyaksikan penurunan sebanyak 4.17% sejak semalam sebagai tanda aliran menurun
Harga pasaran semasa ETH berada di tengah-tengah spektrum tinggi-rendah 24 jam
Ethereum mengalami penurunan dalam nilainya selepas kenaikan harga. Token kedua paling popular selepas Bitcoin dari segi penguasaan pasaran dan kedudukan kurang berprestasi sebanyak 1.35% pada minggu lepas. Paras pasaran merosot sebanyak 0.59% dalam tempoh 24 jam yang lalu. Walau bagaimanapun, volum dagangan token semasa sesi urusniaga menyaksikan peningkatan dalam nilainya lebih 28.29% apabila pelabur mengambil kesempatan daripada penurunan itu. Nisbah volum kepada modal pasaran berada pada 0.04381. Pasangan ETH/BTC bersamaan dengan 0.07372 BTC selepas kenaikan harian hanya 0.96%.

\"\"

TradingView
Carta bingkai masa 30 minit menggambarkan prestasi jangka pendek ETH. Token sedang meneruskan trend yang sedang berjalan sebagai tanda percubaan pemulihan. Garisan EMA kini sedang rali di atas lilin pasaran ETH sebagai tanda daya penurunan harga. Mereka memainkan peranan penting dalam menentang pendakian token untuk beberapa waktu. Garisan 200 EMA berada di atas garisan lain yang menunjukkan bahawa aliran kenaikan harga tidak akan datang lebih awal. Kedudukan neutral ETH kelihatan seperti percubaan untuk mendapatkan genangan untuk mengelakkan kejatuhan harganya.

\"\"

TradingView
Carta 4 jam menunjukkan kepada kita sentimen ETH dalam tempoh yang lebih lama. Garisan MACD kini berada di bawah garis isyarat dan pernah melebihi paras sifar. Kedudukan semasa terbukti menguntungkan pelabur jika mereka ingin melabur dalam ETH untuk jangka masa panjang. RSI kekal neutral buat masa ini tetapi menunjukkan risiko ETH masuk ke zon terlebih jual.

Resistance adalah pada $4280 dan $4563.25. Tahap support hadir pada $3814.53 dan $4093.85.

Kesimpulan- ETH meneruskan aliran berterusan selepas mengalami momentum menurun. Prospek jangka pendek token kelihatan lemah tetapi ternyata jika hold dalam jangka masa panjang akan menguntungkan. Walau bagaimanapun, adalah dinasihatkan untuk melakukan analisis mengikut keperluan sendiri sebelum melabur.

Resistance- $4280 dan $4563.25

Support- $3814.53 dan $4093.85

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *