Analisis Semasa One – Harmony Percubaan Kembali Ke Resistance

  • Jumlah dagangan token Harmony dalam 24 jam terakhir semasa artikel ini ditulis ialah -32%
  • Harga ONE/BTC dan ONE/ETH pada masa penulisan artikel ini masing-masing ialah 0.000004336 BTC dan 0.00005878 ETH.
  • Harga memecahkan sokongan 50MA.


Pandangan jangka panjang:-
Dalam masa carta harian, kita dapat melihat harga menembusi sokongan 50MA, dan kenaikan harga kini cuba untuk menolak harga semula apabila lilin hijau menunjukkan sumbu tinggi, tetapi penurunan juga berlaku. Mari kita lihat analisis teknikal untuk melihat sama ada harga akan naik 50MA atau tidak?

Pertama, MACD menunjukkan histogram merah kerana garis MACD berada di bawah garis isyarat, dan tiada tanda bahawa garisan itu akan menukar arahnya tidak lama lagi. Di samping itu, RSI berada dalam zon neutral berhampiran 45, dan garisan RSI menghala ke arah zon terlebih beli 70, yang bermaksud kenaikan harga memenangi pertarungan menentang penurunan harga pada order book. Akhir sekali, purata bergerak, 20MA, berada di atas 50MA, dan kedua-duanya berada di atas 100MA, tetapi kita dapat melihat 20MA sedang menuju ke arah 50MA dan akan melintasi tidak lama lagi. Jika ia berlaku, maka ia adalah tanda menurun.

\"\"
Tradingview


Pandangan jangka pendek:-
Dalam selang masa 4 jam, kita dapat melihat 20MA bertindak sebagai resistance, harga adalah di atas MA, tetapi bullrun dan bearish saling memberi perlawanan yang baik. MACD menunjukkan histogram hijau kerana garis MACD berada di atas garis isyarat, tetapi garisan adalah sangat dekat antara satu sama lain, dan dengan pergerakan yang baik, garis MACD mungkin bersilang jika itu berlaku maka ia adalah isyarat jual untuk penurunan harga. . Di samping itu, RSI berada dalam zon neutral berhampiran 49, dan garisan RSI menghala ke arah zon terlebih beli 70, yang bermaksud kenaikan harga memenangi perjuangan menentang penurunan. Akhir sekali, Purata Pergerakan menunjukkan tanda menurun kerana 20MA berada di bawah 50MA, dan kedua-duanya berada di bawah 100MA.

\"\"
Tradingview


Kesimpulan:-
Melihat kepada kedua-dua jangka panjang dan jangka pendek, kita boleh melihat harga adalah berhampiran resistance. Dan bullrun cuba yang terbaik untuk memecahkan tentangan. Trend adalah sedang menaik, dalam carta selang masa 4 jam menunjukkan RSI adalah menaik dan MACD juga menaik, dan tidak lama lagi ini akan ditunjukkan dalam carta harian kerana harga akan memecahkan resistance.

resistance:-$0.2904,$0.3272

support:- $0.2352,$0.2018

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *