Analisis Semasa Sandbox : SAND breakout seiring Metaverse trend

  • Jumlah dagangan token SAND dalam 24 jam terakhir semasa artikel ini ditulis ialah +169%
  • Harga SAND/BTC dan SAND/ETH pada masa penulisan artikel ini masing-masing ialah 0.00004372 BTC dan 0.0006013 ETH.
  • 20MA berada di bawah 50MA


Pandangan jangka panjang:-
Dalam analisis carta harian, kita dapat melihat bahawa harga SAND menghampiri resistance, dan kenaikan harga cuba mendaki untuk memecahkan resistance, tetapi seller juga tidak berputus asa cuba menolak harga ke bawah, buktinya ialah tinggi sumbu yang dicipta dalam lilin semasa. Mari kita lihat penunjuk teknikal untuk melihat sama ada kenaikan harga akan dapat menaikkan harga atau tidak?

Pertama, kita boleh melihat MACD, yang menunjukkan histogram merah kerana garis MACD berada di bawah garis isyarat, tetapi garisan itu sangat dekat antara satu sama lain dan boleh bersilang antara satu sama lain tidak lama lagi dengan jumlah volume yang baik.

Di samping itu, kita boleh melihat RSI, yang berada di zon neutral berhampiran 67, dan garisan RSI menghala ke arah zon terlebih beli 70, yang bermaksud kenaikan harga sedang mendahului berbanding penurunan harga. Akhir sekali, kita dapat melihat purata Pergerakan kerana 20MA berada di atas 50MA. Selain itu, kedua-duanya berada di atas 100MA, yang merupakan tanda kenaikan harga.

\"\"
Tradingview


Pandangan jangka pendek:-
Dalam carta masa 4 jam, kita dapat melihat MACD, yang menunjukkan histogram hijau kerana garis MACD berada di atas garis isyarat, dan kita dapat melihat tiada tanda bahawa garisan itu akan menukar arahnya. Di samping itu, kita boleh melihat RSI, yang berada di zon neutral berhampiran 62, dan garisan RSI menghala ke arah zon terlebih beli 70, yang bermaksud kenaikan harga sedang memenangi perjuangan menentang penurunan harga. Akhir sekali, kita boleh melihat Purata Pergerakan kerana 50MA berada di atas 20MA, yang merupakan tanda menurun, dan kedua-dua 20MA, 50MA berada di atas 100MA.

\"\"
Tradingview


Kesimpulan:-

Melihat kepada kedua-dua jangka panjang dan jangka pendek, kita dapat melihat harga berada berhampiran rintangan dan pastinya akan memecahkan rintangan kerana kita dapat melihat perubahan dalam sentimen komuniti dalam carta masa 4 jam, 20MA menuju ke arah 50MA , dan jika melintasi ia akan menjadi tanda beli yang besar untuk bullrun. Sandbox adalah pesaing kepada Metaverse (facebook) dan Decentraland mempunyai metaverse yg tersendiri dan sedia untuk diguna.

Resistance:- $3.24,$4.00

Support:- $2.21,$1.64

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *