AMARAN!! Squid Game Token di Rugpull

Salah satu mata wang kripto yang paling hangat pada minggu lepas ialah token meme yang dikenali sebagai SQUID. Ia berdasarkan siri popular Squid Game Netflix. Ia melonjak lebih 300% sejak diperkenalkan minggu lalu daripada nilai bawah satu sen kepada paras tertinggi sepanjang masa $2,856 setiap token. Dan kemudian dalam 24 jam terakhir, SQUID di rugpull dan penciptanya lenyap.

Token SQUID nampaknya telah membuka mata pelabur untuk berhati-hati dalam pemilihan token , \”pemaju nampaknya telah meninggalkan projek itu dan menjual token mereka, membuat keuntungan dengan anggaran $3.3 juta. Semalaman, semua akaun media sosial yang dikaitkan dengan permainan yang sepatutnya dan laman webnya hilang.\”

Apa itu Rug Pull? \”Rug Pull ialah sejenis penipuan di mana pemaju meninggalkan projek dan mengambil wang pelabur mereka.\” Walaubagaimanapun sebelum kejadian itu berlaku , pasukan pembangun di belakang SQUID menyiarkan di saluran Telegram mereka pada hari Isnin bahawa alasan mereka untuk keluar dari token adalah kerana ia telah digodam dan disebabkan itu mereka tidak mahu meneruskan projek itu kerana tertekan daripada pengodam.\”

\"\"

Pada masa penulisan ini, SQUID kini bernilai kurang daripada $0.003 setiap token, menurut data CoinMarketCap, yang kini mempunyai amaran pada halaman penyenaraian SQUID yang menyatakan, “Kami telah menerima beberapa laporan bahawa laman web dan sosial tidak lagi berfungsi & pengguna tidak dapat menjual token ini dalam Pancakeswap. Terdapat beberapa bukti yang menunjukkan bahawa projek ini telah di rug pull. Sila lakukan usaha wajar anda sendiri dan berhati-hati. Projek ini, walaupun jelas diilhamkan oleh rancangan Netflix dengan nama yang sama, namun TIDAK bergabung dengan IP rasmi.

\"\"

Jadi apa yang boleh dijadikan pengajaran disini? Mata wang kripto tertentu boleh menjadi pelaburan yang menguntungkan, walaupun berisiko tinggi. Walau bagaimanapun, anda harus sentiasa berhati-hati dengan token meme yang muncul dalam sekelip mata. Hanya kerana token meme meroket ratusan peratus dalam beberapa hari tidak bermakna ia akan terus berbuat demikian dan menjadi bitcoin seterusnya. Jika anda masuk pada masa yang salah, anda boleh kehilangan semua pelaburan anda. Pastikan anda lakukan kajian untuk menyelidik dan mengambil tahu tentang pasukan pembangun dibalik tabir sesuatu coin sebelum membuat pelaburan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *