Apa Itu Basic Attention Token (BAT) – Review Harga

Kategori : Smart Contract Token
Ecosistem : Ethereum ER-20
Perkhidmatan : Web Browser Reward / Advertising / Payment System
Jumlah Supply : Unlimited
CODAM Rank : Tier 3

Website :https://basicattentiontoken.org/

Aplikasi : https://brave.com/download /

Basic Attention Token, atau BAT, adalah token yang memberi kuasa kepada platform pengiklanan digital berasaskan blockchain baru yang direka untuk memberi ganjaran kepada pengguna atas perhatian mereka, sambil memberi pengiklan hasil yang lebih baik untuk perbelanjaan iklan mereka.

Pengalaman ini disampaikan melalui Brave Browser, di mana pengguna dapat menonton iklan yang menjaga privasi dan menerima ganjaran BAT untuk melakukannya. Sebaliknya, pengiklan dapat menayangkan iklan yang disasarkan untuk memaksimumkan penglibatan dan mengurangkan kerugian akibat penipuan dan penyalahgunaan iklan.

Token Perhatian Asas itu sendiri adalah unit ganjaran dalam ekosistem pengiklanan ini, dan ditukar antara pengiklan, penerbit dan pengguna. Pengiklan membayar untuk kempen iklan mereka dalam token BAT. Dari anggaran ini, sebahagian kecil diedarkan kepada pengiklan, sementara 70% diedarkan kepada pengguna – sedangkan perantara yang biasanya menaikkan kos iklan dipotong dari persamaan untuk meningkatkan kecekapan kos.

Basic Attention Token dilancarkan pada tahun 2017 berikutan salah satu persembahan duit syiling awal (ICO) terlaris sepanjang masa, dengan platform mengumpulkan sejumlah $ 35 juta dalam masa satu minit. Sejak itu, ia melancarkan pengalaman periklanan berdasarkan perhatian kepada pengguna di kebanyakan negara melalui program Brave Rewards.

Pada November 2020, Amerika Syarikat, United Kingdom dan Kanada mempunyai kempen iklan paling aktif.

Pada masa ini, anggaran pengiklanan ini mesti dibayar sepenuhnya dalam Token Perhatian Asas, yang dapat diperoleh pengiklan dari pelbagai platform pertukaran pihak ketiga. Oleh itu, Brave mengambil komisen kecil, dan selebihnya diedarkan kepada penerbit dan pengguna.

Salah satu ciri pembezaan utama mengenai Basic Attention Token dan Brave Browser ekosistem adalah keupayaan untuk memberi ganjaran (tip) kepada pengguna yang belum menjadi sebahagian daripada rangkaian – ini merangkumi laman web dan pengguna Twitter individu. Pengguna ini kemudian boleh mendaftar ke platform dengan selamat untuk mengumpulkan segala petua yang mereka kumpulkan.

Kedua-dua Basic Attention Token dan Brave Browser telah mencapai penggunaan pengguna yang ketara sejak dilancarkan. Sehingga Oktober 2020, Brave Browser mempunyai 20.5 juta pengguna bulanan aktif, sedangkan Basic Attention Token kini dipegang oleh lebih daripada 368,000 dompet unik.

Founder : Brendan Eich dan Brian Bondy

\"\"/

Basic Attention Token mempunyai dua pengasas: Brendan Eich dan Brian Bondy – dua individu yang sangat terkenal dalam industri perisian melayari internet.

Brendan Eich adalah Ketua Pegawai Eksekutif Brave Software, Inc – syarikat induk di belakang penyemak imbas Brave dan Basic Attention Token. Sebelum berperanan di Brave, Eich adalah pengasas dan CTO Mozilla dan juga mencipta JavaScript pada tahun 1995. Dia juga membantu melancarkan salah satu penyemak imbas web paling popular di dunia pada tahun 2004 – Mozilla Firefox.

Begitu juga, Brian Bondy bergabung sebagai CTO Brave’s dan Basic Attention Token. Bondy adalah jurutera yang berpengalaman tinggi dengan pengalaman sebelumnya bekerja sebagai jurutera perisian kanan di Mozilla, pembangun perisian di Corel Corporation dan peneraju pembangunan perisian di Khan Academy. Bersama-sama, Eich dan Bondy mempunyai gabungan pengalaman pembangunan perisian selama 50+ tahun.

Nama Syarikat : Brave Software Inc

\"\"

Secara keseluruhan, laman web Basic Attention Token menyenaraikan 16 ahli pasukan, yang kebanyakannya mempunyai latar belakang pembangunan, kejuruteraan atau penyelidikan.

Kes penggunaan utama untuk Basic Attention Token adalah sebagai token pembayaran untuk menjalankan kempen iklan melalui Brave Ads. Sehingga November 2020, pengiklan mesti memberikan komitmen untuk perbelanjaan iklan minimum $ 2,500 sebulan untuk dapat melancarkan kempen mereka, tetapi platform layan diri dengan had yang berpotensi lebih rendah sedang dalam proses.

Bermula pada tahun 2017 berharga $0.22,

\"\"

Ia berjaya memuncak ke harga $0.95 pada era bubble bitcoin 2018

\"\"

Namun harganya berlaku turun naik yang stabile sehingga ke hari ni.

\"\"

Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga Basic Attetion Token

Tahun 2021 = $1
Tahun 2022 = $2
Tahun 2023 = $3
Tahun 2024 = $4

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *