Apa Itu Curve (CRV) – Review Harga

Kategori : DeFi Exchanger Token
Ecosistem : Ethereum ERC-20
Perkhidmatan : DeFi Exchanger Token
Jumlah Supply :Unlimited
CODAM Rank : Tier 3

Website :https://curve.fi/

Aplikasi :https://dao.curve.fi/

Curve adalah pertukaran terdesentralisasi untuk stablecoin yang menggunakan pembuat pasaran automatik (AMM) untuk menguruskan kecairan (liquidity pool).

Dilancarkan pada Januari 2020, Curve sekarang dengan fenomena kewangan terdesentralisasi (DeFi), dan telah menyaksikan pertumbuhan yang ketara pada separuh kedua tahun 2020.

Pada bulan Ogos, Curve melancarkan organisasi autonomi terdesentralisasi (DAO), dengan CRV sebagai token dalamannya. DAO menggunakan alat penciptaan berasaskan Ethereum, Aragon untuk menghubungkan pelbagai kontrak pintar yang digunakan untuk liquidity simpanan pengguna. Isu seperti pemerintahan, bagaimanapun, berbeza dari Aragon dari segi penimbangan dan aspek lain.

Curve telah mendapat perhatian besar dengan mengikuti tugasnya sebagai AMM khusus untuk perdagangan stablecoin.

Pelancaran token DAO dan CRV membawa keuntungan lebih banyak, memandangkan penggunaan CRV untuk pemerintahan, kerana diberikan kepada pengguna berdasarkan komitmen kecairan dan kepemilikan.

Letupan dalam perdagangan DeFi telah memastikan umur panjang Curve, dengan AMM mengubah sejumlah besar kecairan dan keuntungan pengguna yang berkaitan.

Oleh itu, Curve melayani sesiapa sahaja yang terlibat dalam aktiviti DeFi seperti pertanian hasil dan perlombongan mudah tunai, serta mereka yang ingin memaksimumkan pulangan tanpa risiko dengan memegang stabil yang tidak mudah berubah.

Platform ini menghasilkan wang dengan mengenakan bayaran sederhana yang dibayar kepada penyedia kecairan.

Founder : Michael Egorov

\"\"/

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Curve adalah Michael Egorov, seorang saintis Rusia yang mempunyai pelbagai pengalaman dengan perusahaan yang berkaitan dengan cryptocurrency.

Pada tahun 2015, dia bersama-sama menubuhkan dan menjadi CTO NuCypher, sebuah perniagaan cryptocurrency yang membina infrastruktur dan protokol yang memelihara privasi.

Egorov juga merupakan pengasas rangkaian pinjaman dan pinjaman desentralisasi LoanCoin.

Nama Syarikat : Curve adalah DeFi

\"\"

Pasukan biasa Curve adalah sebahagian daripada struktur peruntukan CRV, dan akan menerima token mengikut jadual peletakan hak dua tahun sebagai sebahagian daripada rancangan pelancaran awal.

Pada bulan Ogos 2020, Egorov mengatakan bahawa dia “bertindak balas berlebihan” dengan mengunci sejumlah besar token CRV sebagai tindak balas terhadap kekuatan suara yearn.finance, memberikan dirinya 71% pemerintahan dalam proses tersebut.

Bermula pada Ogos 2020 , berharga $15

\"\"

Namun harganya turun sejak dari pelancaran, hingga ke paras $0.35

\"\"

Kini Curve berada di paras harga $3 dan sedang mendaki kembali ke harga ATH ,

\"\"

Curve agak sedikit lambat pergerakan harganya, tidak seperti Uniswap, SushiSwap atau lain-lain coin Defi, namun ia masih berpotensi untuk mencapai harga tertingginya semula. Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga Curve

Tahun 2021 = $4
Tahun 2022 = $8
Tahun 2023 = $16
Tahun 2024 = $23

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *