Apa Itu 1inch (1INCH) – Review Harga

Kategori : DeFi Exchanger Token
Ecosistem : Ethereum ERC-20 
Perkhidmatan : DeFi Exchanger Token
Jumlah Supply :Unlimited
CODAM Rank : Bottom Tier 2

Website :https://1inch.io/

Aplikasi :https://app.1inch.io/#/1/swap/ETH/DAI

1inch adalah agregator pertukaran terdesentralisasi (DEX), menghubungkan beberapa DEX ke dalam satu platform untuk membolehkan penggunanya mencari laluan pertukaran yang paling berkesan di semua platform. Agar pengguna dapat mencari harga terbaik untuk pertukaran, mereka perlu melihat setiap pertukaran – agregator DEX menghilangkan keperluan untuk memeriksa secara manual, menjadikan kecekapan untuk menukar DEX.

Agregator DEX berfungsi dengan memperoleh kecairan dari DEx yang berbeza, yang bermaksud bahawa mereka dapat menawarkan kadar pertukaran token yang lebih baik kepada pengguna daripada yang dapat mereka temukan pada DEX mana pun, dalam waktu sesingkat mungkin.

1inch dilancarkan pada bulan Ogos 2020 setelah pengumpulan dana $ 2.8 juta dari Binance Labs, Galaxy Digital, Greenfield One, Libertus Capital, Dragonfly Capital, FTX, IOSG, LAUNCHub Ventures dan Divergence Ventures.

Pada bulan Disember 2020, 1inch mengumpulkan dana $ 12 juta lagi dalam Siri A, yang diketuai oleh Pantera Capital, dengan yang lain termasuk ParaFi Capital, Blockchain Capital, Nima Capital dan Spartan Group. Pusingan pembiayaan dilakukan melalui penjualan SAFT (perjanjian sederhana untuk token masa depan).

1 inch pada musim sejuk 2020 juga melancarkan Mooniswap, pembuat pasaran automatiknya sendiri (AMM).

Pada bulan Disember 2020, 1inch melancarkan token tadbir urus 1INCHnya, dan Jaringan 1inch mula ditadbir oleh organisasi autonomi yang terdesentralisasi (DAO).

1inch unik kerana ia menyediakan tadbir urus segera untuk penggunanya dan pengguna boleh memilih untuk membandingkan harga di semua platform dengan satu apps. Ciri ini membolehkan pengguna 1 inch memilih tetapan protokol tertentu dalam model organisasi autonomi terdesentralisasi (DAO).

Founder : Sergej Kunz dan Anton Bukov

\"\"

1inch diasaskan oleh Sergej Kunz dan Anton Bukov bermula di hackathon ETHNewYork pada tahun 2019. Kedua-duanya sebelumnya bertemu semasa streaming langsung saluran YouTube Kunz (CryptoManiacs), dan mula memasuki hackathon bersama-sama, memenangi hadiah di hackathon di Singapura serta dua anugerah utama dari Ethereum Global

Sebelum 1inch, Kunz bekerja sebagai pemaju kanan di agregator harga produk Commerce Connector, yang dikodkan di agensi komunikasi Herzog, memimpin projek di perundingan Mimacom, dan kemudian bekerja sepenuh masa di Porsche di DevOps dan keselamatan siber.

Bukov, yang kini menjadi CTO 1inch, telah bekerja dalam pengembangan perisian sejak tahun 2002, dan bekerja dalam kewangan terdesentralisasi (DeFi) sejak tahun 2017 pada produk termasuk gDAI.io dan NEAR Protocol ..

Nama Syarikat : 1inch

1inch bermula pada Disember 2020 berharga $1.61

\"\"

Dalam masa 5 hari harganya turun ke paras terendah $0.80.

\"\"

Semenjak itu harganya mula rally hingga kini berada diparas $5

\"\"

Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga 1inch

Tahun 2021 = $7
Tahun 2022 = $15
Tahun 2023 = $30
Tahun 2024 = $50

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *