Apa Itu Ren (REN) – Review Harga

Kategori : Smart Contract Token
Ecosistem : Ethereum ERC-20 
Perkhidmatan : DeFi / Blockchain Link
Jumlah Supply :1,000,000,000 (1 Billion)
CODAM Rank : Tier 3

Website :https://renproject.io/

Aplikasi :https://renproject.io/developers

Ren (REN) adalah protokol terbuka yang dibina untuk memberikan interoperabiliti dan liquidity antara platform blockchain yang berbeza.

Dulunya dikenali sebagai Republic Protocol, Ren melancarkan RenVM, mainnet mesin maya, pada Mei 2020, setelah menyelesaikan penawaran duit syiling awal (ICO) $ 34 juta pada tahun 2018.

Token asli protokol, REN, berfungsi sebagai ikatan bagi mereka yang menjalankan nod yang memberi kuasa kepada RenVM, yang dikenali sebagai Darknodes.

Ren bertujuan untuk memperluas kebolehoperasian, dan dengan itu aksesibiliti, kewangan terdesentralisasi (DeFi) dengan menghilangkan rintangan yang terlibat dalam liquidity antara blockchain.

Ren adalah platform yang kompleks dengan banyak kes penggunaan, tetapi akhirnya dirancang untuk mengatasi halangan masuk dan pelaburan untuk projek DeFi.

Sebagai pemalam, ia membolehkan projek DeFi membawa aset cryptocurrency asing seperti Bitcoin (BTC) dan Zcash (ZEC) ke penawaran mereka. Secara lebih luas, pengguna pada hakikatnya dapat menukar token antara dua blok block tanpa langkah tengah seperti menggunakan token versi “dibungkus”, misalnya Wrapped Bitcoin (WBTC) dan Wrapped Ethereum (WETH).

RenVM adalah rangkaian komputer maya yang membentuk mesin maya. Mesin yang menghidupkan rangkaian yang membentuk RenVM disebut Darknodes.

Ren mengenakan pelbagai yuran untuk operasi dalaman, tetapi kebanyakannya tidak mencapai keuntungan langsung, sebaliknya dibayar kepada pelombong. Sebagai tanda ERC-20, REN juga menarik pelbagai kos gas untuk melakukan transaksi kuasa.

Founder : Taiyang Zhang

\"\"/

Nama Syarikat : Republic Protocol

\"\"

Ren diasaskan oleh Taiyang Zhang, CEOnya, pada tahun 2017. Awalnya disebut Republic Protocol, Ren pertama kali diumumkan pada Januari 2018, dengan Zhang menjelaskan kes penggunaan awalnya sebagai “kolam gelap terdesentralisasi.”

Zhang sendiri mempunyai pengalaman yang ada di ruang cryptocurrency, juga telah mengasaskan dana lindung nilai crypto Virgil Capital.

Sebelum itu, Zhang mengasaskan Neucode, sebuah permulaan perisian dan pembangunan web, pada tahun 2014. Jaz Gulati, pengasas bersama Neucode yang lain, kini bekerja sebagai pembangun perisian untuk Ren.

Bermula pada tahun 2018 , Ren berharga $0.07.

\"\"

semenjak itu harganya mendatar sehingga rally bermula sejak PKP , ia telah memanjat keharga $0.50.

\"\"

Namun pada September 2020 harganya telah jatuh keparas $0.18.

\"\"

Kini Ren berada di paras harga tertinggi $0.92

\"\"

Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga Ren

Tahun 2021 = $1.20
Tahun 2022 = $2
Tahun 2023 = $5
Tahun 2024 = $9

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *