Apa Itu Nexo (NEXO) – Review Harga

Kategori : Exchanger Token
Ecosistem : Ethereum ERC-20 
Perkhidmatan : Exchanger Token
Jumlah Supply :1,000,000,000 (1 Billion)
CODAM Rank : Tier 3

Website :https://nexo.io/

Aplikasi :https://platform.nexo.io

Nexo adalah platform pinjaman berasaskan blockchain yang menawarkan pengguna pinjaman yang disokong cryptocurrency segera. Pengguna mendepositkan token yang diterima – seperti Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC) atau XRP (XRP) – sebagai jaminan untuk menerima pinjaman dalam bentuk mata wang fiat atau stablecoin.

Nexo mempunyai token asli, NEXO, yang apabila dikunci di platform memberikan pengguna manfaat seperti potongan faedah yang terkumpul pada pinjaman dan peluang untuk menerima pembayaran faedah dari dana yang disimpan. Pemegang token juga menerima dividen dari keuntungan Nexo.

Projek ini pertama kali diumumkan pada bulan Disember 2017, dan dilancarkan pada bulan April 2018.

Menurut kertas putihnya, Nexo adalah penyedia pinjaman sokongan cryptocurrency segera yang pertama dan berhasrat untuk menyelesaikan ketidakcekapan dalam pasaran pinjaman. Proses pinjaman automatiknya menggunakan kontrak pintar dan oracle pada blockchain Ethereum untuk menguruskan pinjaman. Selepas pengguna memindahkan cryptocurrency ke dompet Nexo yang dikendalikan, oracle menetapkan pinjaman dan pengguna segera memperuntukkan dana. Semasa pengguna membuat deposit untuk membayar pinjaman, oracle mengembalikan cryptocurrency dan merekodkan transaksi di blockchain. Kontrak pintar digunakan untuk memberi kuasa kepada NEXO dan mencatat keseimbangan pengguna.

Nexo dipasarkan kepada pelabur individu dan institusi, syarikat cryptocurrency, bursa, pelombong dan lain-lain yang mahukan kecairan dari aset mereka. Syarikat ini memperoleh keuntungan dari bunga yang terkumpul dari pinjaman, dan ia juga menawarkan perkhidmatan pinjaman dan perundingan institusi.

Nexo berusaha untuk membina asas pengguna yang terus menggunakan platform dan terus melabur dalam NEXO. Oleh itu, syarikat itu mengumumkan program kesetiaan yang memberi ganjaran kepada mereka yang menyimpan NEXO dalam akaun mereka, memberikan mereka faedah faedah pinjaman dan hasil simpanan yang lebih tinggi. Nexo juga mengagihkan 30% keuntungannya kepada pemegang token NEXO dalam bentuk dividen.

Founder : Antoni Trenchev

\"\"/

Trenchev, yang telah bertindak sebagai wajah umum kepemimpinan Nexo, memiliki catatan yang baik untuk mengadopsi penerapan blockchain dan crypto yang lebih luas, terutama sebagai anggota parlimen dalam Majlis Nasional Bulgaria dari 2015 hingga 2017, di mana dia mempromosikan pelaksanaan penyelesaian blockchain untuk perkhidmatan e-kerajaan, serta sering terlibat dalam peristiwa semasa berkaitan kewangan kripto dan digital ke media arus perdana, termasuk Bloomberg, The Independent, dan CNBC.

Nexo ditubuhkan oleh sekumpulan profesional kewangan dan peminat crypto, yang beralih ke blockchain untuk membuat crypto yang setara dengan perkhidmatan yang mapan dalam kewangan tradisional, tetapi sehingga kini tidak wujud dalam kewangan digital – meminjam dengan nilai aset anda sambil mengekalkan pemilikan . Pada tahun 2018, pasukan melancarkan platform Nexo, menawarkan kredit kredit crypto pertama di dunia yang membolehkan pemegang aset digital memperoleh pinjaman fiat dan stablecoin berbanding cryptocurrency mereka, dan dengan itu menetapkan asas-asas kedudukan pinjaman crypto.

Nama Syarikat : Nexo

\"\"

Kolektif di belakang Nexo mempunyai pengalaman gabungan selama lebih dari 30 tahun dalam perkhidmatan kewangan, termasuk pinjaman bukan kripto, perbankan pelaburan, penggabungan dan pengambilalihan, dan dana lindung nilai, dengan pengasas bersama dan Rakan Pengurus Antoni Trenchev juga menyumbang pengalaman dalam Undang-Undang Kewangan dan dalam penyelesaian KYC dan AML.

Nexo kini melayani lebih dari satu juta pengguna di 200+ bidang kuasa, menguruskan lebih dari $ 4 bilion aset. Syarikat ini kini mempunyai 150 pekerja, dengan pengurusannya berpusat di London.

Nexo bermula pada tahun 2018 berharga $0.21

\"\"

Namun harganya mendatar ke paras harga $0.09 dari 2018 hinggalah bermula PKP 1.0

\"\"

Semenjak PKP harganya telah memuncak ke paras $1.35 kini.

\"\"

Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga Nexo

Tahun 2021 = $1.50
Tahun 2022 = $2
Tahun 2023 = $5
Tahun 2024 = $9

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *