Apa Itu THORChain (RUNE) – Review Harga

Kategori : DeFi
Ecosistem : Binance Smart Chain / Cosmos Ecosystem
Perkhidmatan : DeFi / Liquidity Pool
Jumlah Supply :Unlimited
CODAM Rank : Tier 2

Website :https://thorchain.org/

Aplikasi :https://thorswap.finance/

THORChain adalah kerja kripto bebas yang bertujuan untuk membolehkan pertukaran aset merentasi rangkaian blockchain yang berbeza dengan cara yang tidak disimpan. Protokolnya mempunyai sistem jambatan rentas rantai (dikenali sebagai Bifröst Protocol) untuk menghubungkan rantai yang berbeza. THORChain juga menggunakan versi “token pintar” Bancor yang diadaptasi, yang disebutnya Kumpulan Kecairan Berterusan (CLP), untuk memudahkan pertukaran aset. Perbezaan utama ialah CLP memberi penghargaan kepada pengguna kerana menyumbang kepada kecairan di setiap kumpulan. THORChain menampilkan token asli, RUNE, yang dapat digunakan pemilik untuk sertai dalam rangkaian atau menambah kumpulan kecairan.

Projek THORChain ditubuhkan pada tahun 2018 di bawah premis bahawa penggunaan pertukaran terpusat untuk memindahkan cryptoasset antara blockchain yang berbeza adalah cacat. Pertukaran bukan kustodian, atau dikenali sebagai pertukaran terdesentralisasi (DEX), adalah penyelesaian jangka panjang. Oleh itu, pasukan THORChain bertekad untuk membina blockchain bebas yang dapat menjembatani ke rangkaian luaran dan dengan itu memudahkan pemindahan rantaian silang, berfungsi sama dengan DEX.

Masalah yang sering dihadapi DEX adalah mencari kecairan yang mencukupi. Peniaga bergerak ke arah platform di mana mereka tidak akan kehilangan nilai kerana tergelincir. Tetapi peniaga yang sama inilah yang dapat menyediakan kecairan yang cukup untuk mengelakkan berlakunya kemerosotan. Sebagai tindak balas, pasukan THORChain merancang untuk menerapkan model “token pintar” Bancor yang disesuaikan untuk membuat apa yang disebutnya Consistent Liquidity Pool (CLP). Kumpulan aset yang ada ini memberi pedagang akses kepada kecairan tanpa perlu mencari atau menghubungi pembeli atau penjual lain.

THORChain juga mengedarkan ganjaran dalam bentuk RUNE (token asli rangkaian) kepada mana-mana pengguna yang menambah token ke kumpulan kecairan. Pada masa yang sama, pemilik token dapat mempertaruhkan aset mereka dan mendapatkan bayaran yang terkumpul dari pengguna lain yang mengakses kolam.

THORChain adalah rangkaian berasaskan Tendermint, dan oleh itu menggunakan Tendermint BFT (Toleransi Kesalahan Byzantine) sebagai mekanisme konsensus. Ia juga menggunakan Proof-of-Stake (PoS) untuk ketahanan Sybil. Sebagai sebahagian daripada elemen PoS, sistem validator dapat mempertaruhkan token RUNE untuk menjalankan nod rangkaian dan mengesahkan transaksi. THORChain membolehkan pemegang token mendelegasikan kepada validator ini, yang memastikan validator tetap diperiksa dan membenarkan delegator untuk bahagian dari setiap blok hadiah.

Projek ini berusaha untuk melancarkan mainnet pada suatu ketika pada tahun 2020. Ia juga membina pertukaran desentralisasi seperti Uniswap di Binance Chain, yang disebut BEPSwap.

Founder :

Bermula pada September 2019 berharga $0.01

\"\"

Dalam masa setahun ia berjaya mencapai harga $1.

\"\"

Kini RUNE berada diparas harga $3.60.

\"\"

Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga RUNE

Tahun 2021 = $15
Tahun 2022 = $20
Tahun 2023 = $35
Tahun 2024 = $55

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *