Apa Itu Loopring (LRC) – Review Harga

Kategori : DeFi Exchanger Token
Ecosistem : Ethereum ERC-20 
Perkhidmatan : Exchanger Token / DeFi / Marketplace
Jumlah Supply :1,374,513,896 (1.3 Billion)
CODAM Rank : Tier 3

Website :https://loopring.org/#

Aplikasi :https://exchange.loopring.io/swap

LRC adalah token cryptocurrency Loopring berasaskan Ethereum, protokol terbuka yang direka untuk pembinaan pertukaran kripto yang terdesentralisasi.

Pada tahun 2020, jumlah purata perdagangan harian keseluruhan pasaran cryptocurrency berubah-ubah dalam julat anggaran $ 50- $ 200 juta. Sebilangan besar perdagangan itu dilakukan di bursa cryptocurrency terpusat – platform dalam talian yang dikendalikan oleh syarikat swasta yang menyimpan dana pengguna dan memudahkan pemadanan pesanan jual beli.

Platform seperti itu mempunyai sejumlah kelemahan yang biasa bagi mereka semua, jadi jenis pertukaran baru – terdesentralisasi – muncul untuk berusaha mengurangkan kekurangan ini. Walau bagaimanapun, pertukaran terdesentralisasi sepenuhnya bukan tanpa kelemahan mereka sendiri.

Matlamat Loopring adalah untuk menggabungkan pemadanan pesanan terpusat dengan penyelesaian pesanan on-blockchain terdesentralisasi menjadi produk hibridisasi yang akan mengambil aspek terbaik dari pertukaran terpusat dan terdesentralisasi.

Token LRC menjadi tersedia untuk umum semasa penawaran syiling awal (ICO) pada bulan Ogos 2017, sementara protokol Loopring pertama kali digunakan di Ethereum mainnet pada bulan Disember 2019.

Idea utama di sebalik Loopring adalah untuk menggabungkan elemen pertukaran cryptocurrency terpusat dan terdesentralisasi untuk membuat protokol yang akan menikmati kelebihan unik mereka dan menghilangkan ketidakcekapan.

Pertukaran terpusat pada masa ini merupakan kaedah operasi utama untuk perkhidmatan perdagangan kripto. Walaupun sangat popular dan senang, menggunakan pertukaran terpusat membawa sejumlah risiko, yang utama adalah sifat penjagaan mereka. Oleh kerana bursa ini menyimpan dana pengguna untuk mereka antara titik deposit dan pengeluaran, dana tersebut berada di bawah risiko hilang sebagian atau sepenuhnya disebabkan oleh kemungkinan serangan penggodam, pelaku jahat di dalam pertukaran atau campur tangan peraturan.

Jika Binance , Kucoin , Huobi , Okex dan exchanger lain yang mempunyai token mengamalkan Centralized

Uniswap, Sushiswap, 1inch mengamalkan konsep Decentralized.

Loopring pula adalah gabungan Centralized dan Decentralized

Jenis perkhidmatan perdagangan baru telah muncul dalam beberapa tahun terakhir: pertukaran kripto yang terdesentralisasi (DEX). Daripada menyimpan dana pengguna dalam jagaan dan memproses perdagangan secara dalaman, ia membantu pesanan jual beli berhubung secara langsung antara satu sama lain dan menyelesaikan perdagangan di blockchain awam.

Semasa menghilangkan risiko penjagaan dan ketelusan dalam centralized , DEX memperkenalkan kelemahan mereka sendiri: terutamanya, kecekapan yang lebih rendah (jika dibandingkan dengan alternatif terpusat) yang berkaitan dengan keupayaan terhad dari blockchain yang mendasari dan kecairan terpecah-pecah.

Protokol Loopring bertujuan untuk mengekalkan kelebihan pertukaran terdesentralisasi sambil mengurangkan atau menghilangkan ketidakcekapannya melalui penyelesaian hibrid inovatif. Dengan menguruskan pesanan secara terpusat tetapi menyelesaikan perdagangan di blockchain, dan menggabungkan hingga 16 pesanan menjadi perdagangan bulat dan bukannya membenarkan satu pasangan perdagangan berbanding satu, Loopring berharap dapat meningkatkan kecekapan pelaksanaan pesanan, dan juga meningkatkan kecairan DEX.

Founder : Daniel Wang

\"\"/

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Loopring Foundation, yang menguruskan pengembangan protokol Loopring, adalah Daniel Wang, jurutera perisian dan usahawan yang berpusat di Shanghai, China.

Sebelum memulakan pekerjaan di Loopring, Wang telah memegang beberapa jawatan pengurus dan eksekutif di syarikat teknologi utama: dia adalah jurutera perisian utama di pengeluar alat perubatan Boston Scientific, pengarah kanan sistem kejuruteraan, carian, cadangan dan iklan di e -Raksasa komersil JD.com, serta peneraju teknologi dan jurutera perisian kanan di Google.

Wang juga telah menubuhkan beberapa syarikat: Yunrang (Beijing) Information Technology Ltd. dan firma perkhidmatan cryptocurrency Coinport Technology Ltd.

Nama Syarikat : Loopring Foundation

\"\"

Loopring bermula pada 2017 berharga $0.16

\"\"

Ia berjaya memuncak ke harga $2.40 pada 2018

\"\"

namun ia kembali mendatar pada tahun 2019 di bawah paras harga $0.04 dan berjaya rally ke harga $0.55,

\"\"

Sepatutnya Loopring boleh mengejar harga Sushi Swap/UniSwap/ namun kerana menggabungkan dua konsep Centralized dan Decentralized, nampaknya ia tidak berapa berjaya. Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga Loopring

Tahun 2021 = $0.70
Tahun 2022 = $1.20
Tahun 2023 = $2.30
Tahun 2024 = $3

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *