Apa Itu Near Protocol (NEAR) – Review Harga

Kategori : Smart Contract Platform
Ecosistem : Near Protocol 
Perkhidmatan : Staking / Smart Contract Platform
Jumlah Supply :Unlimited
CODAM Rank : Bottom Tier 2

Website :https://near.org/

Aplikasi :https://near.org/technology/

NEAR Protocol adalah platform aplikasi terdesentralisasi yang direka untuk menjadikan aplikasi dapat digunakan di web. Rangkaian ini dijalankan berdasarkan mekanisme konsensus Proof-of-Stake (PoS) yang disebut Nightshade, yang bertujuan untuk menawarkan skalabilitas dan kos yang stabil.

NEAR adalah token utiliti asli yang digunakan untuk:

Bayaran untuk memproses transaksi dan menyimpan data.

Menjalankan node validator di rangkaian melalui token NEAR.

Digunakan untuk undian pemerintahan untuk menentukan bagaimana sumber rangkaian diperuntukkan.

NEAR Protocol melancarkan mainnetnya pada 22 April 2020 dengan 1 bilion token NEAR dibuat pada awal. 5% bekalan tambahan dikeluarkan setiap tahun untuk menyokong rangkaian sebagai ganjaran, yang mana 90% diberikan kepada pengesahan (4.5% keseluruhan) dan 10% ke perbendaharaan protokol (0.5% keseluruhan) 30% yuran transaksi dibayar sebagai rebat kepada kontrak yang berinteraksi dengan transaksi, sementara selebihnya 70% dibakar.

Founder : Alex Skidanov dan Illia Polosukhin

\"\"

NEAR Protocol adalah gagasan pemaju Alex Skidanov dan Illia Polosukhin, yang keduanya mempunyai pengalaman luas dalam pengaturcaraan.

Kedua-duanya bertemu ketika Skidanov bekerja di pemecut permulaan Y Combinator A.S., dan pada bulan Julai 2018 memulakan kerja pada projek yang menumpukan pada membolehkan pembangun membina dan melepaskan perisian dengan sedikit geseran.

Projek ini menjadi Protokol NEAR, dan mempekerjakan lebih daripada 40 kakitangan, termasuk pembangun yang berpengalaman di Google dan MemSQL.

Menurut laman web rasmi NEAR Protocol, banyak pembangun mengadakan hadiah dan pencalonan dari pertandingan dalam bidang pengekodan dan yang berkaitan, terutamanya Pertandingan Pengaturcaraan Collegiate Antarabangsa (ICPC).

Skidanov sendiri bekerja di MemSQL dan Microsoft, sementara Polosukhin menyumbang kepada platform pembelajaran mesin sumber terbuka hujung ke ujung TensorFlow dan Google Search.

Nama Syarikat : Near Protocol

\"\"

Near Protocol bermula pada Oktober 2020 berharga $1.18

\"\"

Dalam masa 3 bulan ia mencapai harga $2.53 kini.

\"\"

Secara ringkas nya dari spekulasi harga Near Protocol yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga Near Protocol

Tahun 2021 = $3
Tahun 2022 = $8
Tahun 2023 = $15
Tahun 2024 = $28

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *