Apa Itu Algorand (ALGO) – Review Harga

Kategori : Smart Contract Platform
Ecosistem : Algorand Ecosystem
Perkhidmatan : Smart Contract Platform / Staking
Jumlah Supply :10,000,000,000 (10 Billion)
CODAM Rank : Tier 3

Website :https://www.algorand.com

Aplikasi :https://algorand.foundation/

Algorand adalah platform mata wang dan transaksi digital yang berskala, selamat, dan terdesentralisasi.

Diasaskan oleh pemenang anugerah Turing dan profesor MIT Silvio Micali, Algorand adalah protokol blockchain proof of stake. Tidak seperti mekanisme konsensus generasi pertama, teknologi Algorand menyelesaikan blok dalam beberapa saat dan memberikan penyelesaian transaksi serta-merta sambil mencegah hardfork. Algorand juga tidak memberi ganjaran kepada pengesah dengan token yang baru dicetak.

Dengan fokus utama pada pemaju dan keperluan mereka, repositori simpul Algorand telah bersumber terbuka dan tersedia untuk umum. Algorand menyediakan sekumpulan alat pemaju yang kuat, analitik DApp melalui perkongsian dengan Flipside Crypto, dan mempunyai sejumlah rakan kongsi yang membangun blokchain mereka, termasuk OTOY, Syncsort, TOP Networks, Asset Block dan banyak lagi.

Rangkaian blockchain Algorand mempunyai cryptocurrency asli sendiri, yang disebut Algo, untuk mendorong ekonomi tanpa sempadan dan sistem insentif. Yayasan mengadakan Algos untuk menyumbang kepada kestabilan blockchain Algorand, memberi insentif kepada penyertaan rangkaian, dan untuk menyokong komuniti Algorand, pembangunan ekosistem, dan penyelidikan. Algos memasuki ekosistem melalui pelbagai saluran termasuk pemberian pembangunan dan penyelidikan, ganjaran penyertaan, dan penjualan. Semua aktiviti tersebut dinyatakan dengan penuh ketelusan kepada komuniti Algorand.

Teknologi Algorand: Algorand menggunakan Pure Proof of Stake, di mana validator tidak diberi ganjaran dan mereka juga tidak berisiko untuk dipotong. Adalah mustahil bagi minoriti untuk menipu dan tidak rasional bagi majoriti untuk menipu sistem kerana akan merendahkan pegangan mereka. Tidak ada penguncian token sehingga pengguna mempunyai token mereka yang tersedia setiap saat. Blok dibuat dalam dua fasa di mana satu token dipilih secara rawak dan pemiliknya mencadangkan blok seterusnya. Selepas itu, 1000 token rawak dipilih dengan pemiliknya kemudian menyetujui blok yang dicadangkan oleh pengguna pertama.

Algorand mainnet disiarkan secara langsung pada bulan Jun 2019 dan kini (Disember 2020) mengendalikan hampir 1 juta transaksi setiap hari secara purata. Tahap prestasi semasa, yang berskala dan berterusan, sehingga 86 juta transaksi sehari.

Founder : MIT professor Silvio Micali

\"\"

Nama Syarikat : Algorand Inc.

\"\"

Algorand bermula pada tahun 2019 berharga $1.60,

\"\"

harganya memuncak seketika ke $3.60 dan terus menjunam selepas itu,

\"\"

Walaupun kini ia berada di paras harga $0.50 namun ia mempunyai potensi , kerana harganya sudah 2x ganda dibawah harga permulaan,

Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga Alogrand

Tahun 2021 = $1
Tahun 2022 = $3
Tahun 2023 = $9
Tahun 2024 = $15

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *